Lõuna ehk kuidas mehed on alati kõiges süüdi

Argielu 12 kommentaari

image

Eelmine nädal oli äärmiselt produktiivne: seksisin unes prints Williamiga, käisin emadepäeva puhul spas, grillisin, pesin kolmandik aknaid, panin tolmuimeja (kogemata) põlema (st ta ise läks), lugesin hunnikute viisi tudengite töid ja kandideerisin umbes miljonisse kohta tööle.

See nädal tõotab tulla veelgi produktiivsem. Esmaspäev juba algas paljutõotavalt. Nimelt ostsin paar päeva tagasi turult baklažaani. Pole seda vist isegi kunagi teinud ise, söönud aga küll.

Nojah, aga mis edasi? Küsisin sõbralt, mis pommuga pihta hakata (sellelt samalt, kes Mehesõna taga on) (ps! küsige talt veel midagi, varsti tuleb uus postitus!) (Aga ärge baklažaani kohta midagi parem küsige, sest…) …mille peale ta teatas: “Fuck if I know.”

A see-eest teadis ta, kes vormeli võitis. ASI SEEGI.

Guugeldasin veits, sain teada, et baklažaan tuleks enne soolaga üle piserdada ja siis rohke õli sees ära praadida. Teisele pannile panin sibulad, magusa paprika ja kirsstomatid, ahju chorizo-vorstid ja kujutlesin juba ette, kui suurepärane lõunasöök meil täna olema saab.

Spoilerina võib öelda, et pommu ja kõik muu maitsesid absoluutselt fantastiliselt, aga selle peale kulus pool pudelit õli, lisaks oli kogu korter tossu täis ja minu meelest on selle eest ainuisiklikult vastutav Härra Vormel. Teda päästis ainult see, et kogu kupatus tuli tõesti meeliülendav.

Mehed, ma ütlen.

Hiljem. Meenus, et kõige olulisem seik eelmisest nädalast oli hoopis see, et kohtusin Nõmme Kiisumarketis puhtehtsa maoga! Mingi mees oli tal ka kaasas. Kahju, et pilti ei taibanud teha.

12 thoughts on “Lõuna ehk kuidas mehed on alati kõiges süüdi

  1. daki Post author

   Andra, on ühed siuksed chorizo ahju toorvorstid. Või ahju chorizo toorvorstid. Vaata grillitavate toodete juurde.

   Triinu, tänud, proovin! Läheb vähem õli kindlasti:)

 1. triinu

  Selle pikliku rohelise baklažaaniga teen mina hoopis õhtuseid snäkke. Lõikan viiludeks, riivjuustu ja soola-pipart nats peale ja ahju. Nii kümneks minutiks või midagi sellist. Seejärel ahjust välja, natuke jahtuda lasta ja valmis.

 2. niisama targutan

  baklažaan pole roheline, vaid tumelilla. piklik roheline on zucchini (või tsukiini või zukini jpm tõlkekatsetused), üks suvikõrvitsalistest. (illustratsioon: http://en.wikipedia.org/wiki/Solanum_melongena ja http://en.wikipedia.org/wiki/Zucchini).
  baklažaanist saab näiteks sellist vapustavalt head rooga: lõikad kuubikuteks, praed kergelt hästi kuumal pannil õlis, lisad purustatud tomati ja hunniku küüslauku, hautad 15min, siis segad sisse paar keedetud ja kuubitatud kartulit, maitsestad soja ja hästipalju karri ning käepärase maitserohelisega. võib süüa taimetoiduna või liha kõrvale, igatpidi ülim.

 3. kabatšokki keerutades kiirelt möödub öö

  Mul on tunne, et see seal pildil pole baklažaan, vaid suvikõrvits ehk kabatšokk. See kõlbab isegi toorelt süüa. Päris baklažaan, tuntud ka kui obergiin või munataim, on toorelt võimas maitsetu svamm, millega saab hästi õlireostust likvideerida.

 4. Inga

  Justjust, see parmesaniga retsept on hea!
  Aga tegelikult kui ma kunagi Krimmis elasin, siis tegid vanad Ukraina memmed nii:
  – viilutasid baklazhaanid, tomatid, sibulad ja küslad ratasteks (nii umbes 0.5 cm paksusteks vast)
  – ladusid k6ik kihtideks sihukesse malmist ahjupotti (ikka nii et baklazhaanid k6ige all, siis sibulad ja kyslad ja k6ige otsa tomatid – mahlased toredad tomatid….) kui mahlaseid ja toredaid pole, siis viiluta olemasolevad tomatid ja lisa kas purgitomateid v6i tomatimahla juurde kihihunnikutele.
  Siis pane hästi aeglase tule peale gaasipliidile ja unusta ära nii umbes 3-4 tunniks…
  Ja siis ongi valmis – ma panin Krimmis seda talveks purkidesse. Ainus 6likogus selle asja juures oli väike kiht purgi peale hermeetilisuse m6ttes – muidu ei mingit rasva kusagil!
  Ja ära usu seda hylge mula et baklazhaane peab laskma n6rguda soolaga ja pressi all ja et muidu on kibedad – ei ole nad miskit kibedad, mulle hullult maitsevad!
  Roog #2 – hindude baklazhaanipüree – ehk keele viib alla nende lapikleivakestega! Retsept siin ja proovitud: – ainult et ma kokkan teda pannil nats kauem kui 10-15 minutit, ikka nii et kenasti pudrune on: http://allrecipes.com/recipe/indian-eggplant—bhurtha/
  Head isu!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.