Organiseeritud elu: Any.DO

hoomamatu 7 Replies

Minu iga hommik algab kõigepealt kirumisega, et miks üldse hommikud on loodud siia ilma, miks nii kuradi külm on ja miks mina kunagi nii armas ei võiks hommikuti olla kui seda Milake on.

No ja siis tulevad ahjud ja hommikusöök, aga tegelikult tahtsin ma hoopis kirjutada, et minu iga hommik algab Any.DO momendiga.

Any.DO moment koosneb hetkest kohvi kõrval, kui ma panen kirja tänase päeva kava, vaatan üle, mis eelmistest päevadest “üle kantud” ja määran, kas tahan neid asju kohe kindlasti täna teha või lükkan homse varna ja siis tuleb mu lemmikosainspireeriv kokkuvõte. Näiteks Dream It. Wish It. Do It. või Today Is The Day!

Mis see Any.Do siis on? Any.DO on selline vahva äpp, kuhu saad kirja panna kõik tegemist ootavad tegevused ja pisiasjad. Miks see on ägedam kui kõik teised märkmepaberirakendused (lisaks motivational moment’ile, muidugi)? Any.DO pole lihtsalt mingi post-it äpp, vaid rakendus, mis suhtleb ja peab järge ning vähemalt mul on tunne, et ta on minu virtuaalne assistent. Tavalisest kalendrist, mida ma ka kasutan (Google Calendar siis, sellest mõni teine kord), on ta mõttekam just kõigi nende koduste pisiasjade meelespidamiseks, millel pole konkreetset kellaaega, aga mille tahaks ära jõuda teha.

Ja koduse/vabakutselise inimese päev ju sellistest asjadest üldiselt koosnebki. Nimekiri asjadest, mis on vaja ära teha ja pisikestest ülesannetest, mis muidu päevast päeva edasi lükkuvad, sest lihtsalt ei tule keset päeva meelde, et lill tuleks ümber istutada või et täna oli plaanis külmkapikoristus.

Tore on ka see, et ta sünkroniseerib end Google Task’iga, kuigi see viimane on minu meelest natuke kohmakas ja ebaõnnestunud. Aga noh, Google sulgeb juulist ka Google Readeri, nii et võibolla nad ikka ei olegi alati kõiges kõige targemad ja paremad.

Mõnusaks teeb Any.DO veel see, et ma saan asjad maha tõmmata. Ma ei tea, see on mulle alati kuidagi oluline olnud, annab sellise tunde, et nüüd on midagi saavutatud. Kui lihtsalt nimekiri on ees ja tuimalt sealt asju teed, pole see sugugi nii äge kui iga tehtud asi maha kriipsutada.

Lisaks saab seada pikaajalisemaid eesmärke, näiteks mul on someday veerus kirjas, et tahan külastada Jõuluvana ja minna Pariisi. No ja siis see igavene miinus viis kilo ka muidugi. Neid õnneks äpp mulle veel meelde pole tuletanud, mis on minu silmis pluss.

Natuke läks küll aega mul, et Any.DO täispotentsiaali tabada, aga nüüd, kui seda näen, siis julgen soojalt soovitada. Dream it, wish it, do it! Hahaa!

7 thoughts on “Organiseeritud elu: Any.DO

 1. Mari

  Natuke teemaväline küsimus siinkohal, kui Google Reader juba jutuks tuli. Kas sa oled ise juba alternatiive otsima-proovima hakanud? Ma olen ja peab ütlema, et need on ikka enam kui kehvad. Ei oska kohe midagi peale hakata.

 2. Mari

  Kui Google readeri alternatiivist rääkida, siis ma isiklikult olen alati ainult Bloglovin’i saiti kasutanud (bloglovin.com) ja mulle meeldib. Soovitan vähemalt proovida!
  Any.DO’d kindlasti kaalun, kõlab hullult mõnusalt. 🙂

 3. Mari

  Mari, proovisin Bloglovinit ja esimese hooga tundus (vähemalt arvutis, telefonini ei jõudnud) peaaegu et super, sest nii paljud postitused, mis polnud teistesse katsealustesse riideritesse (iseäranis Netvibesi) jõudnud, olid seal juba kohal. Aga siis avastasin, et ükski Twitteri ega FB voog sinna pärale ei jõua, nii et vist ikkagi ei sobi. Või äkki on mingi trikk, mida ma ei tea, ja muid vooge peale rangelt blogivoogude ikkagi annab sinna kuidagi juurde munsterdada? Aitäh soovituse eest igal juhul 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.