kuidas leida sarju

hoomamatu 12 kommentaari

Minusuguse sarjasõltlase jaoks on väga oluline otsida ja õngitseda vahepeal uusi põnevaid sarju. Uute sarjade leidmise jaoks on mitmeid võimalusi.

1. Otsida näitlejate järgi. Noh, ütleme, näiteks, et sulle meeldib Courtney Thorne-Smith, on meeldinud juba alates “Ally McBealist”. Ja järsku tuleb sul pähe uurida, millega naine viimasel ajal tegeleb. Lähed IMDB-sse ja avastad, oh, vau, tüüp teeb juba viimased kaheksa aastat “According to Jimi”. Mis on, üle ootuste, päris hea komöödiasari. Või sulle on meeldinud Calista Flockart ise – väga lihtne, IMDB abiks ja juba sa oledki “Brothers and Sisters” sõltuvuses. Või siis näiteks meeldib sulle juba alates “Fireflyst”ja “Miss Matchist” ja “Two Guys, a Girl and a Pizza Place’ist” Nathan Fillion. Ja mõtled, et uuriks, mis kutt viimasel ajal peale James Gunniga koostöötamise teeb (ja seda sa tead James Gunni Twitteri ja blogi põhjal). Ning avastad – uau, mees on uues krimisarjas “Castle” (mis osutub “The Mentalisti” klooniks, ainult et paremaks. Fillion on ikka hea).

2. Otsid tegijate järgi. Meeldivad mereväe-teemalised sarjad nagu vana hea “JAG”? Otsi siis, millega Donald P. Bellisario vimasel ajal tegeleb ja avastadki, et juba mõni aeg on jooksnud täitsa hea sari “NCIS”. Meeldivad krimisarjad üldiselt? Siis võta ette krimisarjade kuningas, Jerry Bruckheimer ja avastad peagi, et ta teeb peale CSIde ka muid häid sarju – “Cold Case”, “Without a Trace”, “Justice”, “Just Legal”, “Eleventh Hour”. Viimane osutus küll suureks pettumuseks. No sorry, kui ikka esimeses osas hakatakse mulle kui teise klassi lapsele selgitama, mis DNA on… Ei, ei. Või siis meeldib sulle “Family Guy”? Siis meeldib sulle ka suure tõenäosusega samade tegijate “American Dad”.

3. Otsid TVst ja/või blogidest ja/või netist saadud vihjete põhjal. Satud Foxi pealt nägema midagi head? Loed kellegi blogist, kuidas ta hea sarja peale sattus? Näiteid sellest meetodist on küllalt: “What About Brian”, “Grey anatoomia”, “ER”, “The L-Word”, “Scrubs”, “The Big Bang Theory”, “Criminal Minds”, “Medium”, “Ghost Whisperer” (kuigi see on nii s*taks läinud viimasel ajal, et ma lausa ootan, et sõu läbi saaks ja kinni pandaks see pood), “Army Wives”, “Secret Diary of a Call Girl” (kuigi eriti sageli ei juhtu, et inimese blogi põhjal, mida sa oled aastaid lugenud, tehakse telesari), “Dexter”, “Damages” jne.

4. Juhus. Ja see on kõige parem ja kindlam viis midagi head leida. Lugematu arv häid sarju on minu juurde jõudnud juhuse teel. “Life”, “Heroes”, “How I Met Your Mother”, “Chuck”, “Bones”, “Fringe”, “Supernatural”, “Psych”, “Rules of Engagement”, “Two and a Half Men”, “Notes from the underbelly”, “Dirt”, “The New Adventures of Old Christine”, “Gary Unmarried”, “30 Rock”.

5. Reklaamid. Siis on veel üks variant leida uusi sarju – vanade sarjade ajal allnurkades jooksvad reklaamid. Aga mul ei tule ühtki sarja meelde, mida ma olen sel teel leidnud…

12 thoughts on “kuidas leida sarju

 1. mõmm

  üks sari, mis jõudis minuni kui ma ei eksi, siis ka blogi kaudu on: “United States of Tara”. Viimase aja üks paremaid sarju, kahtlemata väga head osatäitmised.

 2. silver

  ei hakanud su nimekirjast silma ‘the big bang theory’ (created by chuck lorre ja bill prady) ega joss whedoni ’dollhouse’.

  võid proovida ka ’in treatment’, psühholoogist. sellega on nii, et ta jooksis 5 päeva nädalas, iga nädalapäev oli kindel patsient, viimane päev käis tüüp ise teraapias. ehk siis kui näiteks mingi kindel patsient ei meeldi, siis on selge millised osad välja saab jätta.

  ‘lie to me’ tim rothiga

  ‘trust me’ – paar esimest episoodi vaatasin ära, jälgima ei jäänud. sulle kui seriaalisõltlasele äkki meeldib rohkem 😉

  1. daki Post author

   Esiteks, need olid näited, täielik nimekiri, mida ma (sügishooajal) vaatasin, ilmutasin… kunagi sügisel. See pole kindlasti täielik nimekiri. Aga. Big Bangi olen promonod siin nii et vähe pole. “Dollhouse”, sorry, oli täielik kräpp. “In Treatmenti” vaatasin natuke, ei jäänud külge. “Lie To Me” – Birx juba jõudis mainida, pole vaatamiseni jõudnud. “Trust me” – proovin järgi.

   Merlin, kust sa vaatad?

 3. daki Post author

  Mu fäänsi sarjaleht ütleb, et No Heroics lõpetati ära. Aga jah, õige-õige, ma nägin selle reklaame mingite sarjade lõpus/vahel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.