Pussakas ootab kevadet

hoomamatu 1 Reply

image

Õhus on justkui kevadet. Linnud laulavad, sinitaevas ja igihaljad männid, mis kontoriaknast paistavad, petavad hetkeks ära, et polegi – nagu AccuWeather hommikul teatas – temperatuur -12, feels like -19.

Pussakal on tekkinud sõber. Uutel naabritel vist on kass, kes ka õues käib – varem pole ma teda siin ringi nuuskimas näinud ja meile eriti hulguseid ei satu. Ühesõnaga, ühel õhtul pimedas muudkui kutsusin kassi sisse ja imestasin, et miks ta küll ei reageeri, kuni mõistsin, et pole üldse minu kasski! Seda see Pussakas end nii agaralt välja pressis, mõtlesin.

No ja nüüd on, et kui nad satuvad samaaegselt õues oma tiire tegema, siis ägiseb Pussakas nii kaua ukse juures, kuni ma ta välja lasen, et ta saaks oma sõbraga hängima minna. Ükskord vaatasin, et mis nad teevad. (No ega ma mingi nuuskija pole, eks, Pussakal oma elu, mul oma elu.) Niisama hängivad. Istuvad kõrvuti, vahel istuvad ja vaatavad tõtt, vahel jalutavad koos ringi.

Eks ilma sõpradeta saa meist keegi.

One thought on “Pussakas ootab kevadet

  1. Silja

    See hommikune linnulaul täna siin tõesti vaat-et-miinus-üheksateist-linnas kõlas küll nii, nagu seda oleks kuskilt kõlaritest lastud… 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.