remondifaas: unistamine

hoomamatu 6 Replies

Sattusin FBs ringi konnates kunagise noorpõlvesõbra pildialbumeid vaatama. (Mingil põhjusel kutsusime me teda kõik Sääseks, kuigi ta tegelik nimi oli hoopis Vladimir, mille ma saingi ilmselt alles nüüd, feisbuki-ajastul, teada.) Nimelt tal selline huvitav eriala või hobi, et ta käib ja joonistab asju seintele. Ning need on ülivägalahedad. No vaadake ise:

Nüüd ma tahaks endale ka kuskile seinale mõnusat linnavaadet:

Ja miks ei võiks ka Mila toas mingi lahedalt temaatiline pilt seina kaunistada?

Üks lahedamaid asju kaosekorteri juures on see, et KÕIK on veel võimalik! Mul on umbkaudne nägemus, milline ma tahaks, et mu kodu oleks, aga detailid on kõik veel sama lahtised kui juhtmed meie köögiseinas.

Vaatasin siis veel netis inspiratsiooniks ringi, issand kui ilusaid asju on ikka maailmas olemas!

Kusjuures, Mila toa seinad on praegu kahvatukollased, aga ma mõtlen, et ühte seina võiks tahvelvärvi panna ja ülejäänud erksamaks ja rõõmsamaks teha. Ja mööbel ja vaip tuleb kunagi roheline, see on mu plaan. Näiteks nagu siin:

Vot, oleks mul natukenegi kunstiannet või silma kodukujunduse osas, siis võtaks ma kindlasti ette kuskile mõne suursuguse mustri joonistamise, nagu näiteks siin:

Aga kuna mul andeid pole, siis leppisingi ma hoopis Vladimiriga kokku, et ta tuleb kunagi ja joonistab mulle midagi ülicooli kuskile seinale. Nüüd tuleb vaid välja mõelda, mis see olla võiks. Ja seinad võiks ka juba ükskord ära teha.

Kuid ikkagi on see faas nii lahe, kus kõik on veel võimalik. Mõnus.

6 thoughts on “remondifaas: unistamine

 1. Ritsik

  Sul raha ikka on 🙂 ?
  Mul oli ka selline illusioon, kui seinad alles paljad olid, et küll ma nüüd loon ja lehvitan, aga reaalsus kujunes selliseks, et ahmisin ehituspoes õhku ja ostsime ikka kõige odavamad asjad. Muidugi on võimalus oodata ja raha koguda, et siis see kõige-kõigem kahhelplaat või diivan ära osta, aga kui oled juba viis aastat oodanud, et äkki saab rohkem raha olema, siis lõpuks on ükskõik, kleepige sein kasvõi ajalehega üle, peaaasi, et midagi oleks.
  Sorri, ma ei taha su unistusi kärpida, lihtsalt oma elust räägin.
  ps sellise lille saab suht väikese vaevaga seinale: kui meelepärane pilt leitud, projetseeritakse see grafoprojektoriga seinale ja siis on juba lihtne piirjooned maalida ja värvida.

 2. Jana

  Muide, kui projektor appi võtta,saab ise seintele ägedaid jooniseid teha 😉 aga Vladimiri asjad on ägedad!!

 3. Katjah

  Kust neid projektoreid laenatakse? Ma olen ka mõelnud, et projektoriga seinale ja valmis, aga projektorit pole näppu sattunud.

 4. Inga

  Mila ühele seinale pane tahvel, aga sihuke kuhu ta ise saab asju joonistada, kriitidega!
  Oota vaid, see kodukujunduse meister pole sul kirjatarbeid veel avastanud, aga see aeg pole kaugel!

 5. miiu

  tahvlivärv ei ole väga kallis (25 eur/liiter, millega sai terve seina kaetud), aga tahab, nagu me oleme õppinud, korralikku siledat pinda ja krunti. 🙂

  üldse ei ole kallis kodu ilusaks teha, vaja nutti ja kindlat visiooni. näiteks kui sa tead, millist magamistoatapeeti sa tahad ja kardad, et ei leia seda kusagilt, siis võib juhtuda (nagu juhtus minuga), et leiad selle esimesest ehituspoest hinnaga 6eur/rull 🙂

  meie tegime oma kodu küll ilusaks üsna-kuradi-odavalt ja oleme väga rahul!

 6. daki Post author

  Ritsik, meil ei ole jah raha enam:D Vannituba neelas pea kogu remondieelarve. Samas on mul visioonid seinte osas ja kõik muu saaks üsna okeilt ja säästlikult tehtud, ainult see neetud elektriasi… Selle taga seisabki kõik praegu.

  Aga jupikaupa! Nii saab hakkama.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.