on a Moon

hoomamatu 3 kommentaari

Ma ei ole üldiselt viitsinud Milale senini raamatuid ette lugeda. Olen küll neid kokku kogunud ja talle kätte andnud, paar korda üritasin lugeda ka, aga teda väga ei huvitanud. Laisk nagu ma olen, jätsin asja sinnapaika, lohutades end sellega, et vähemalt lasin ma talle rasedana klassikalist muusikat (ja new age’i).

Nüüd on ta ise hakanud raamatute vastu huvi tundma. Kui tal pudelikorkidest ja muust põnevast kopp ette saab, tuleb ta raamatuga, taob mind sellega nõudlikult ja jääb huviga ootama. Siis on minu ülesanne raamat ette lugeda. Mida ilmekamalt, seda parem. Kui raamat läbi, avab ta suvalise koha ja ma pean seda kohta uuesti lugema. Siis avab järgmise suvalise koha jne. See kestab TUNDE. Mul on kõik need kiisusalmid juba pealuu sisse kulunud.

Aga samas on tore, et enamike asjadega on nii, et ta ise näitab mulle, millal võiks olla õige aeg nendega tegelema hakata. Nii juhtus söögi-joogiga, nii juhtus raamatutega, äkki juhtub nii ka potiga? (Jap, ma ikka veel terroris selle asja pärast.)

Muuhulgas käisime täna Kuul. Kui tuppa tagasi hakkasin last viima, noh et õhtu ja söögiaeg ja nii, hakkas laps meeleheitlikult kisama.

Jap. Ma juba kujutan ette, et sel suvel ma toas eriti midagi tehtud ei saa. Aga noh, äkki saab väikse päevituse ja kõvasti raamatuid läbi loetud. Kuul ju hakkab päike hästi peale?

3 thoughts on “on a Moon

 1. Morgie

  Kui ta siuke iseotsustaja laps on, siis tee potiga lihtsalt samamoodi nagu raamatuga – anna kätte, näita ette ja lase tal siis mõelda asja üle.
  Muide, “näita ette” on üldiselt parim, kuigi potitamise juures natuke ebahügieeniline õpetamisviis.

 2. daki Post author

  Nojah, arvestades, et ta kõike matkib, on tõesti loogiline arvata, et see asi kuidagi iseenesest laheneb… Või noh, minimaalse terroriga.

 3. Piia

  Esimesega oli potitamine paras pähkel ja peavalu, mis sest et tüdruk – kakamise ajaks kaoti kusagile nurka, ja tuldi välja, kui juba püksis (kahe-pooleselt veel!).

  Teisega oli lihtne (kuigi poiss), tüdruk näitas ette. Konkreetselt istusidki kõrvuti pottidel ja alla kaheselt oli poisil paari päevaga kõik selge. Kohe jäid ka ööd kuivaks, nii et mähkmeid polnudki enam üldse vaja!

  Aga seda küll, et algul oled ikka Sina see, kes jälgib, et a) pärast magamisi potile, b) pärast söömisi potile, c) enne magamisi potile, d) enne õue minekut potile jne jne jne. Ise küsimiseni läheb sealt veel veidi aega ja harjutamist 😉

  Nii et naabritüdruk appi ja koos potile! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.