ahvivaimustus

hoomamatu 15 Replies

Käisime Naabrinaisega pühapäeval sisustuspoodides ja ma adusin järsku, et whoa, ma saan ju õige pea hakata kõikidesse tubadesse valgusteid valima! Selge, et ma peaks selleks kirjutama mõne raamatu ja kassid orjusesse müüma, et seda endale lubada, aga nii põhimõtteliselt on see täiesti vaimustav, et ma lõpuks saan sellistele asjadele mõelda! Issake! Ma saan OMA KOJU valida lampe! Valik oli muidugi totaalselt oosõm, nii palju ägedaid asju on olemas, nii et ma juba nõrken põlvist mõttest, et ükskord ma saan päriselt neid valima ja ostma minna.

Siis avastasin ma üllatusega, et TEGELIKULT meil ju juba remont käib, kuigi sellist tunnet ei ole. Noh, see tunne on täiesti olemas, kui Nõmmel olla ja tolmu sees pimesi teed otsida, sest köögipõrand on üles võetud ja sealt näeb otse keldrisse. Aga nii üldiselt pole ma veel adunud, et remont käiks. Peamiselt sellepärast, et meil pole ikka veel ehitusmehi, kes selge sõnaga suudaksid öelda, et nad selle töö ette võtavad ja ära ka teevad. Ühed tunduvad mulle liiga üldise ja ebamäärase jutuga, teistele tundun mina ebamäärane ja üldine. Otsingud jätkuvad.

See kõik aga ei takista mul juba ette kujutamast, et kõik on valmis ja joonestusprogrammides sisekujundusi joonistamast. Näiteks selline võiks olla meie tulevane köök (klikkides suurem):

Köögiga on see värk (või üldiselt kõigi tubadega meie korteris), et seal on liiga palju uksi ja aknaid. Ühe ukse, selle, mis viib praegu trepikotta (ja seal asuvasse WC-sse), ehitame me kinni, sest meil on eraldi sissepääs (mis on juba omaette miljonit hüüumärki väärt, niisiis, lubage: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Sellega tekib piisav ruum, et L-kujuline köök ära majandada. Plussina on meil enamik kappe, külmik ja pliit juba olemas, teise plussina on praegu meie köögimööbel Mööblimajas allahindlusega müügil, mis tähendab, et saab juurde osta nurgakapi ja laia kapi kahe sahtliga. Midagi peab välja mõtlema ka seinakappide osas, sest köögiseinas on ka elektriarvestid ja need võiks ära peita.

Meie suurejooneline köögilett, mis sai Kõuplisse ehitatud, tuleks ka kuidagi Nõmmele ära mahutada, praegu tundub parim koht ukse juures ja pliidi ees, aga see ei pruugi töötada. See võib köögi liiga ära hakkida ja imelikuks teha. Maitea.

Köögipõrand on üles võetud, kuna sealt tulevad torud tulevasse vannituppa, mis on veel täiesti omaette ooper. Kavand on selline (klikkides näeb suuremalt):

Vannitoaga on nuputamist kõvasti. Tegu on mingi kuivatusruumiga või millegi sarnasega, seal on suure ahju suue ja korstnajalg, mis teeb ruumi kuju imelikuks. Õnneks leidsime hea nurgaga vanni, mis täpselt tagaseina ära mahub. Ahjusuue võiks ideaalis olla elutoa poole, aga kuna ahi on väga heas korras, on seda mõttetu hakata lammutama ja ümber laduma. Seega tuleb leida mingi muu lahendus. Lisaks on seal veel seinakapp ja kaks ust, üks kööki, teine elutuppa. Ja LISAKS ei ole köögi- ja elutoauks kohakuti. Mis tähendab, et lihtsalt seina vahele tõmmata ei saa.

Niisiis, mõtlemist on küllaga. Pealegi tahaks köögipõrandat juba tagasi saada, sealt tuleb rõvedalt külma ja kui ma vähemalt kord nädalas Nõmmel ööbida ei saa, siis hakkan ma jonnima ja maurama. Okei, see on veel väike asi, oma sünnipäeva tahaks ma ju ka Nõmmel pidada ja siis on see ülesvõetud põrand natuke problemaatiline.

Õäöuh.

Aga ikkagi pole ma veel kordagi närvi kaotanud ega isegi kordagi närvi LÄINUD, mis on täiesti imetabane. Ma kujutlesin, kuidas ma selle remondi algusest lõpuni kriisates mööda tube jooksen ja suvalistel hetkedel vastu seinu viskun. Mind natuke (või päris palju) häirib see, et ma ei suuda kuidagi ühildada last ja kõiki neid remonditöid, mida ma ise läbi tahaks viia, sest lihtsalt füüsiliselt ei ole võimalik samaaegselt kahes kohas olla ja kaht asja teha (näiteks lapsega kodus olla ja samal ajal Nõmmel värvida). Aga kuidagi peab see ka sujuma hakkama.

Tõde on ka see, et ma vaieldamatult tunnen end taas inimkonda sulanduvat. Ma olen täiesti oma tulevasse kodusse armunud ja peadpööritavalt segi võimalusest lõpuks OMA KODU valmis plaanida ja sättida. Ning eile kuulasin ma kakskümmend viis (25) korda järjest seda lugu. SEST MA OLIN LIHTSALT RAHUL.

Maailm, sa oled minuga hea!

15 thoughts on “ahvivaimustus

 1. maali

  Mul ei ole, mu emal on. Paraku. Ja selleks, et endale osta ja laenu saada, peaks mul olema 10 000 eurot. Kust selliseid summasid saadakse?! Kuidas on võimalik, et kellelgi on lihtsalt selline summa olemas?

 2. Eppppp

  Väga huvitav ja mõnus, et viitsid jagada. Kohe annan nõu ka, nimelt meie kogemus oli, et ühest 100l boilerist ei jagunud, kui vannis käia. Pidime panema kaks 100liitrist. Vannis käisime õhtuti ja samas nõusid pesime ka palju õhtuti. Kui sul on nõudepesumasin, siis võibolla jätkuks ka ühest. Või on äkki olemas 150liitriseid horisontaalseid boilereid, ma ei mäleta, et oleksin näinud, aga äkki on. (Teil on ilmselt horisontaalset vaja, sinna lae alla vanni kohale). Head siblimist! Kahju, et me ühes linnas ei ela, saaksime lapsehoiud koopereeruda :).

  1. daki Post author

   Meil õnneks peaks mahtuma vertikaalne ka, Epp. Kõrged laed. 150liitrine ongi plaanis. Kahju jah, et teises linnas, ma pole su põnniga veel kohtunudki!

   Pukkide osas – meil on selline leti külge kinnitatav söögitool praegu ja plaan on talle oma söögitool lauaga osta. Elutuppa tuleb muidu söögilaud ka korralik.

   Aga see valgustiasi on jah suur teadus, eks me vaatame, kunas selleni üldse jõuame…

 3. Eppppp

  Ja lampidest soovitan riisipaberist odavaid ümmargusi lampe, ikkagi naturaalne materjal. Neid on netipoodides ka mu meelest (livin, on24?), ja neid on nii lakke kui põrandale.

 4. yxkb

  TO Eppppp – klaasist kuplid on ka ju naturaalsed. Ega ei ole suurt vahet kas teha paberit riisist või liivast klaasi. Või metallist… Need on ju ka looduslikud materjalid.

  Samas, mis maksavad ilusad valgustid… Mul lõppes see ikkagi sellega, sai mingid ajutised lambid ise tehtud (odavalt ostetud), mis on siiamaani laes.

  Aga mis puudutab kööki – kas baaripukid ongi ainult või? Aga kuidas Mila siis sööb? Meie viisime baarilaua välja, sest lastega ei olnud see hea mõte.

  Muidu oma kogemusest… Mul oli hirm pidevalt remonti tehes, et ma teen mingi väga vale otsuse mõne akna või ukse kohta, et pärast kahetsen. Sinu julgust ja pealehakkamist on kade jälgida. Alles olid postitused, et kolime ja nüüd juba remont käib täie hooga.

 5. marta

  ma pidin just mõned valgustid valima, sest Nööp vihkab sajaga kõiki minu meelest nii hubaseid hämaraid – kohtvalgustitega valgustatud ruume/ ruumiosasid… ja ma pean ütlema, et kui süveneda kõigisse neisse esialgu ägedatena tunduvatesse asjadesse, siis kahaneb valik märgatavalt… suurem jagu “ägedatesse” lampidesse saab heal juhul keerata 60, enamasti aga vaid 40 vatiseid pirne… eks palju sõltub ruumi kujust, värvist ja suurusest, kuid paar-kolm 40 vatist pirni kupli sees annavad masendavalt vähe valgust… eriti pidades silmas lapse nägemist ja üldist heaolu… uuri seda teemat, kui jaksad, see on oluline, tasub panustada nii aega kui raha…

  ja kui sa veel oled eriti nõudlik, ja tahad, et lisaks valgussuutlikusele oleks valgusti selline, mille sees olev pirn või muu valgusallikas ei paistaks teravalt silma ükskõik, kus ruumi osas sa istud ja et valgusti ei oleks selline, kuhu tolm ja nt surnud kärbsed hästi koguneda saavad, siis on valik absoluutselt masendav…

  riisipaberist kupleid ahjuküttega koju küll ei soovita – väike suitsuvine siit, teine sealt – valgusteid (eriti – sest nad on üldjuhul kõrgel), nagu kõike muud sisustust, peab saama pesta ja hea, kui hästi lihtsalt – tõukad klaasist asja lapiga puhtaks ja särab jälle ja tunne on, nagu oleks hullult suure suurpuhastuse läbi viinud…

  Adam Wallacavage valgustid ei ole ka teab, mis lapsesõbralikud, kuid ilusad on küll väga… vaata blogi: http://www.monstersizemonsters.blogspot.com/

  minu vaieldamatu lemmik on see roosa: http://1.bp.blogspot.com/-H8NDXSMp5D4/TeZEoIrM0WI/AAAAAAAABV4/UPFDMBFYJAk/s1600/Vegas-pink-chandelier.jpg

  edu

 6. Leevi

  Niiiii üle mõistuse mõnus on lugeda sellest, kuidas keegi oma kodu sisustab, ehitab ja planeerib! Väike kadeduseuss poeb ka sisse, aga tekib kohe nii palju ideid ja mõtteid. Loomulikult selline vägev hasart ka, et tahaks kohe järgmine päev sel teemal uut postitust lugeda! 🙂 Jõudu ja ei jõua oodata lõpptulemust! 🙂

 7. Mann

  Teil on vist pealtlaetav pesumasin juba olemas, aga kui oleks eestlaetav, saaksite külmkapi ja pesumasina kohad köögis ära vahetada. Selle arvelt saaksite lisatöötasapinda ja selle peale kapi ka panna. Usu, töötasapinda ja köögikappe ei ole kunagi liiga palju 🙂

  1. daki Post author

   Mann, meil on eestlaetav, ning jah, siis on mõtet küll, kui saab sinna peale asju laduda, või lausa mingi laud peale ehitada. Nii et mõtleme veel. Samas on praegu küsimus ikka nende seinte osas, et kuidas lahendada… Uh, hakkab keerukaks kiskuma see remondiasi:)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.