Tere, Daki!

hoomamatu 7 kommentaari

Selle rubriigi jaoks saab küsimusi esitada näiteks siin.

Tere, Daki!

Mul ei ole sulle mingit ahhetama panevat superdiipi mehi puudutavat või muidu filosoofilist küsimust, ole mureta. Hoopis maisemad probleemid. Oskad Sa mulle öelda, kui palju võiks nutifoniga kuus andmeside mahtu tulla blogimise, tweetimise ja lihtsalt surfamisega? Milline järgnevast valikust oleks kõige mõistlikum: 100MB, 500MB ja 1GB? Võib täiesti random tunduda, kuid mul ausalt ei ole ühtegi teist aktiivset nutifoni kasutajat kustkilt mujalt võtta 😀 Ja võib-olla tead sa mingit super head kohta, kust nutifonide review’sid lugeda.

Kena jõuluaega,
Anne-Mari

Anne-Mari! See on niivõrd lahe, et sa mulle küsimuse saatsid, päriselt! Ja mina maadlesin sama küsimusega ning lõpuks pressisin Elisalt välja mingi sellise paketi, mida enam ei pakutagi – internet (ja võrgusisesed kõned) on tasuta hoolimata mahust. Ja kui ma nüüd käisin uut telefoni muretsemas, küsisin veel, et kas peaks ehk paketti ka vahetama, siis müüja naeris ja ütles, et kindlasti pole mõtet.

Seega, eh, jah, ma ei peagi väga muretsema selle probleemi pärast. Aga vaatasin oma viimaseid arveid ja keskmiselt kulutan ma internetti mahus 100MB. Ma ikka korra päevas vähemalt näpin seal midagi, Twitterit või meili või Android Marketit. Ja ma praktiliselt kunagi ei kasuta tasuta wifi-ühendusi, isegi kui need olemas on, sest sel pole mõtet. Ausalt öeldes olen ma ise ka natuke üllatunud, et see maht nii väike on…

Seega ma soovitan sul mõelda, kus sa kõige sagedamini telefoninetti kasutaksid. Kas sa viibid palju kohtades, kus pole wifit ja telefon oleks ainus väljapääs? Kas sa kasutaksid telefoninetti ka arvuti taga (mul on see senini feilinud alati miskipärast)? Või on sul vaja võimalust vahepeal meilikontrollimiseks ja ootejärjekorras meelelahutamiseks? Oled sa palju liikvel – bussid, autod, rongid? Aga ma arvan, et ma julgen soovitada 100megast paketti küll (kui sa ei kasuta telefoninetti arvutiga ühendamiseks). Proovi, kas sobib ja hiljem saab kallima/mahukama vastu vahetada. Sest ma kasutan küll oma netti täiesti muretsemata ja suisa priisates, aga mul on IKKA 100 mega ringis see maht – siis, ma arvan, peaks sellest n-ö “tavakasutajale” piisama küll.

Samas, kui keegi oskab Anne-Marile täpsemat nõu anda, siis palun!

PS: ma täiega ARMASTAN nutitelefone! Eriti seda, et neil on olemas print screen võimalus. Ja et neil on autocorrect. Sest ainult nii juhtuvad sellised suurepärasused – 25 aasta parimat autokorrektuurfeili. Päriselt – katsuge neid lugeda naermata. Mina ei suutnud.

7 thoughts on “Tere, Daki!

  1. Liana

    Ma neist mahtudest eriti suurt ei jaga, aga mina fännan väga Elisa Zen´i poolt pakutavat: laed igal kuul 15 eurot ja surfa, palju tahad, ükskõik, kuis, kui kaua.:)

  2. Anne-Mari

    Suured tänud! Esialgu katsetan siis sajase ära. Pärast kirja saatmist jäin ise ka mõtlema, et kui arvutil ajutiselt pulganetti kasutasime, siis saime 1GB’ga kolm nädalt hakkama, nii et nutifoni jaoks oleks see ikka liiiiig.

  3. daki Post author

    Pips, sellepärast pole mõtet, et ma ju saan 3G-ga ka tasuta. Ja kiirusevahet pole. Ehk siis majanduslikus mõttes pole vahet, natuke lihtsam ka, et ei pea wifit sisse-välja lülitama.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.