Toiduklubi: soe suvine salat

hoomamatu 6 Replies

Naabrinaine ostis ükspäev soolasiiga and now she can’t stop talking about it. Istusime tema juures,Naabrinaine valmistas parasjagu salatit. Mina istusin laua ääres, LM laua peal ja ajasime kahe suupoolega kirsstomateid sisse. Naabrinaine räägib: “Noh, tavaliselt ma ostangi turult mingit head rohelist ja keeran endale lõunaks salati kokku. Kuidas tuju on, seda ostan. Näiteks soolasiiga. Mm, nii hea!”
“Jälle see soolasiig,” ühman. “Palju sa seda siis sööd? Iga päev või?”
“Einoh, TEGELIKULT juhtus seda ainult üks kord, AGA IKKAGI.”

Peamine selle loo juures pole mitte soolasiig (ma kujutan ette, et Naabrinaine neelatab siiski praegu seda lugedes), vaid hoopis kirsstomatid. Sest ma avastasin, et PEKKI MA ARMASTAN KIRSSTOMATEID. Ma ei saa üldse aru, miks ma neid koguaeg ostnud pole ja üldse tavaliste tomatitega jaman.

Selle salati jaoks sain inspiratsiooni juunikuisest Eesti Naisest, aga tegin ikka omamoodi.

Soe suvine salat (kahele)

Vaja läheb: pakk toorsuitsupeekonit, viis-kuus keedetud kartulit, kaks peotäit pruune šampinjone, karp kirssploomtomateid, erinevat rohelist (mul oli miski valmis salatisegu), pool kurki (võib hispaania oma ka olla:)

Kastmeks: Dijoni sinepit suur lusikatäis, kaks-kolm lusikatäit oliiviõli, korralik sorts laimimahla

Valmistamine: pane peekon 200-220 kraadi juurde ahju valmima. Haki kartul pannile, maitsesta sidrunipipraga. Kui kartul hakkab pruunistuma, lisa seened (kuigi parem on vist eraldi teha, aga ma ei viitsinud). Prae läbi. Samal ajal laota taldrikutele salat, lisa poolitatud tomatid ja viilutatud kurgid. Sega kokku kaste ning lõpuks pane taldrikutele ka kartul-seened ning valmis peekoniviilud. Öeldi, et peekon saab valmis kümne minutiga, mul läks ikka oma 20 vähemalt, aga maitse asi ka ilmselt. Vala peale kaste, soovi korral paar keerdu (mere)soola. Valmis!

6 thoughts on “Toiduklubi: soe suvine salat

 1. pilleriin

  väga nämm paistab. aga see peekoni ahjutoppimine on mu jaoks segane teema, pannil praeb kenasti krõmspuks, nagu mulle meeldib, nii 10 minutiga mitte väga kuumalt. või on ahjul mingi oma sügav iva?

  1. daki Post author

   Vot ei teagi, ahi oli ENis ja mõtlesin, et proovin, aga järgmine kord teen ka pannil nagu harjunud. Ja oligi nämma:)

 2. Inga

  Ahjus läheb peekoniga alati kauem aega kui pannil, aga kuidagi on rasva vähem ja küpseb ühtlasemalt. Mulle meeldib ahjupeekon kui aega on! Mõned kr6bedamad tükid murenda kildudeks ja viska järgmise rohelise salati peale – keeda üks muna ka sinna sekka ja tee majoneesi-Dijoni kaste! Salatid on lõpplahedad, nendega saab igatpidi mängida!
  Minu praegune leemmik on värsekd tomatid-värske basiilik, hakitud küsla ja mozzarella juust (või feta juust või eiüldsemingit juustu, sest tomatid on nii nämmad omaette) ja balsaamiku-oliiviõli segu peale. Natuke sidrunipipart ja meresoola ka… ja siis valge pehme saia k6rvale (meil siin kas French Bread v6i baguette). Hoian omal paar potti erinevates arenguastmetes basiilikut kogu aeg valmis, et oleks võtta!
  Kuna ma seeni lihtsalt ei söö, siis konkreetsest salatist vaimustuses pole, aga loen sinu retsepte alati hea meelega!!!
  Mul on super-duper Hispaania kartulite retsept kui soovid…

 3. Kadi

  Tere!
  Kalli,musi lapsele!
  Sellist analoogset salatit armastasin Tartus Tirolis süüa.Täna siis sain nii kaugele,et tegin ka ise.Sinu salatikastme retsept (laim ,sinep,õli) oli tõeline pärl ja no suur taldrik manti kadus kõigil sööjatel kui auku.Nii! Ja kui see va Hispaania salat ka tehtud-söödud-testitud siis paluks aga retsepti siin ka kajastada.Head isu!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.