Toiduklubi: Itaalia-pärane kanapada

hoomamatu 6 kommentaari

Selle retsepti jaoks sain innustust kokablogist nimega “Proud Italian Cook”, kus autor pakkus välja “Comfot Foodi” nime all selle retsepti. Kuna mul just parasjagu oli kodus kapis paar kanafileed ootamas ning mitte eriti suur tahtmine pliidi ääres seista, siis haarasin retseptist rõõmuga kinni. Küll aga juhtus nii, et ma võtsin tema retsepti vaid aluseks, sest esiteks ei ole ma kursis, mis kurat on polenta (sõnastik annab  vastuseks nii mannapuder kui odrajahupuder, Wikist sain aimu, et tegu on hoopis vist maisipudruga) ja pealegi olen ma arvamusel, et alati ei pea liharoa kõrval olema kohustuslikku kartulit, riisi või makaroni. Võib ju niisama ka!

Ja veini mul ka ei olnud ning oliive unustasin osta. Aga ikka sai megahää! Retsepti nime kohta tuleb tunnistada, et Itaalia-pärane on ta vaid sellepärast, et Itaalia-koka blogiretseptist innustust sai, ma annan endale aru, et kookospiim vaevalt Itaalia-pärane on… Pilt tuli kehvake, sest patareid vedasid alt viimasel hetkel, aga see nägi päriselt ilus ja värviline välja. Need punased kirsstomatid andsid viimase lihvi.

Itaalia-pärane kanapada kookospiimaga

Vaja läheb: 400 g kanafileed, üks suurem sibul, neli-viis küünt küüslauku, üks apteegitill, purk kookospiima, purk kirsstomateid, šampinjone (ma ei tea, palju neid oli, no üks paar peotäit ehk), basiilikut, rosmariini, (sidruni)pipart

Valmistamine: Haki kanafilee suupärasteks tükkideks ning pruunista kuumakindlas nõus (mul oli malmpann, mille kirjastuse naised mulle pulmadeks kinkisid:) koos hakitud sibula ja küüslauguga. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja, samal ajal haki seened ja apteegitill. Sega kõik segamini – lisa kookospiim, kirsstomatid, seened, apteegitill pannile. Maitsesta värskete ürtide (mul rosmariin ja basiilik) ja (sidruni)pipraga ning pane ahju. Hoia seal umbes 45 minutit. Serveerida võid nii kartuli kui riisi või muu suupärasega, aga võid süüa ka niisama:)

6 thoughts on “Toiduklubi: Itaalia-pärane kanapada

  1. selle

    Polentat müüakse meie poodides enamasti maisimanna või maisitangu nime all. Ja olen ka aru saanud, et sellest keedetud putru nimetatakse samuti polentaks.

  2. pirtsu

    mingis Terevisioonis ka kokk rääkis polentast. see peakski olema maisimannast tehtud puder 🙂 . meil on maisimanna hommikupudruna menüüs. usu mind, varsti saad ka sina sellest nagunii putru hakata keetma lapsele :D. hea, gluteenivaba toit 😀 . (ise ma seda ei söö, kuigi maitselt suht tavalise manna maitsega mu jaoks).

  3. S.

    Polenta on üks väga koleda maitsega toit. Okei, valetan, maitset tal iseenesest väga pole, aga see tekstuur on nii eemaletõukav. See meenutas mulle kõige rohkem väga paksu ja tahkunud soolaga keedetud mannaputru.

  4. Liana

    “Sega kõik segamini – lisa kookospiim, kirsstomatid, seened, apteegitill pannile.” – siis, kui kana ja muud on pruunistatud ja ahjupannile lisan need siis koos kanaga?

    Kui palju sellest tuleb, mitmele inimesele umbes?

    1. daki Post author

      Liana, mul oli sama pann pruunistamiseks ja ahju panemiseks, nii et mul läks kõik ühte, aga kui sul on erinevad, siis jah, kõigepealt pruunista ja siis ahjupanekuks sega (uues nõus) kokku.

      Apteegitill on jah fennel või fenkol, kuidas teda erinevalt nimetataksegi nüüd poodides…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.