esimene nädal

hoomamatu 4 Replies

Uh. Esimene gluteeni-kaseiini-suhkruvaba nädal on läinud üle kivide ja kändude. Esimene suur kiusatus oli oma külmkapp, kust vaatasid vastu kohukesed ja jogurtijoogid. Kohukesed sõin kohe ära, jogurtijoogid jäid puutumata.

Teine väljakutse oli nädalavahetus. Õnneks oli liha lubatud ja värsket salatit sai ka kõvasti ja kuigi emps oli ostnud jogurti- või keefirimarinaadis kana, siis pistsin selle süümekaid tundmata pintslisse. Ning kui Siki ostis šokolaadipiima, siis pidin ma otsad andma: no NII HULLULT oleks tahtnud noh! Lõpuks siis võtsin kaks lonksu, hakkas parem küll.

Pühapäeval-esmaspäeval toitusin reedel kokku keeratud frikadellisupist, hommikuti ikka leiba pasteediga (sest muid valikuid pole). Ja praekartulitest. Siis said kartulid otsa.

Eile leiutasin supertoidu: tatrapudru praetud sibulate, päikesekuivatatud tomatite, pesto ja suitsuvorstiga (tegelt ma selle koostist pole uurinud, aga vist võib? suhkrut ikka ei panda sinna ju?), mida teen ka täna ja siis on tatar otsas.

Ja raha on ka otsas (3 krooni on rahakotis).

Nii et mis saab homme, seda ma tõesti ei tea. Isegi hommikusöögiks pole leiba enam, nii et suure tõenäosusega tuleb see sai sügavkülmast välja võtta… Ilgelt kehv on mingeid spetsdieete pidada, kui pole raha, eks ole. Nii et kuna ma ei tea, kas ma seda lihtsalt füüsiliselt saan endale lubada, siis peab vist panema vähemalt homme dieedi pausile ja õhtuks ikkagi makarone tegema. Neid on ju kapitäis, nagu ikka.

Pfft.

Hiljem… Leidsin kapist läätsi! Ja purgi purustatud tomateid! Homme siis läätsesupp. Päästetud.

4 thoughts on “esimene nädal

 1. tikker

  aga pikemas perspektiivis, kui raha jälle natuke on, võib kapi makaronide asemel tatart täis osta, siis edaspidi muretum! tatrapuder sibulaga, njämm… minu meelest sama hea säästuaja toit, kui makaronid, ehk maitsvamgi 😛

 2. kati

  rääkige mis teha läätsedest? mul kapis punased läätsed ahjaa kikerherned olen ka omale kunagi ostnud mis noist valmistada?

  1. daki Post author

   Kati, mina tegin eile läätsesuppi. Kõigepealt praadisin potipõhjas sibula, porgandi, selleri, küüslaugu ja suitsuvorsti ribad, seejärel lisasin poolteist purki purustatud tomateid ja kuuma vett, seejärel sisse läätsed ja lase keeda, kaua läätsed peavad keema (mul kiirkeedu omad, neid keetsin siis üks kümme minti). Ja ongi valma. Maitsesta ka:)

   Tikker, jutt jummala õige, tatar sibulaga on njämm!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.