(õudus)filmisoovitus: “El Orfanato”

Määratlemata 8 Replies

Kuna mul on plaan oma 25. sünnipäev pidada 13. ja reedel ning teha seda õudusfilmide stiilis, siis hakkasin üksõhtu netis surfama, et häid riietumisideid saada. Kuskilt jäi aga silma möödunud aastal tehtud õudusfilm “El Orfanato” ehk “The Orphanage”, tirisin selle ja täna vaatasime ära.

Väga hea film oli. Kui sulle meeldis “The Others”, siis meeldib see ka. Just sarnase õhustiku pärast – suur vana maja, surnud ja elavad lapsed, nähtamatud sõbrad, nukud, disfigured laps, orbudekodu, salapärased vanadaamid paksude prillidega, pahaendeline meri ja koobas ja nii edasi. Rohkem polegi ju hea õudusfilmi jaoks tarvis – lapsi ja nukke ja vanu maju.

Tegelikult oli seal ka paar päris head karjumiskohta, paar päris head “iu-iu-iu-iu-iu-iu”-kisamiskohta, päris palju kriipisid hetki ning üleüldine rusuv meeleolu, mis ühel õigel õudukal olema peab. Kõik perfektses tasakaalus.

Ja isegi lõpp oli omamoodi õnnelik. Omamoodi. Mitte “The Othersi” moodi. Filmi saab netiavarustest ilusti tõmmata, aXXo-variant on ingliskeelsete subtiitritega. Muidugi saab minu käest ka, kui keegi tahab.

Ning kui kellelgi on head õudusfilmi-kostüümiideed (midagi peale Jasonite ja Texase kreissaevendade või Ringu telefonitüdrukute – sest see juba läks vist B-le), siis võib soovitada. Muidu ma pean vist Buffyna minema.

Hiljem… Nüüd ma muidugi vaatasin otsa värske “Fringe´i” osa, kus, hoidku meid jumalad, inimeste suust ronisid välja suured kämblajämedused nälkjad, kellel olid teravad ogad ja värgid ja muidugi olid nad limased. Ja tulid välja suust! Iu-iu-iu-iu-iu-iu-iu-iu! Täna ma raudselt näen unes midagi eriti koledat.

8 thoughts on “(õudus)filmisoovitus: “El Orfanato”

 1. nele

  iu iu iu, mul on viimane fringe veel vaatamata. iu iu iu, nälkjad on jõledad. iu.

  alati võib end laibaks maskeerida.
  mul tuleb see hästi välja- piisab kui tööstressist ja üldisest talveunest räsitud silmadele jätta peitekreem panemata.

  Hitchcocki “Lindudest” ma tahaks olla muidugi lind. Ülisuur tuvi?

 2. daki Post author

  Baghead, yeah!:D Ma enne läheks juba selle El Orfanato peakummituse, Tomàs Sacky McSackface’ina (nagu plakatilgi). Pealegi, minu sünna ju, ma pean olema äratuntav… Teisalt – äkki ongi huvitav kuskil nurgas paberkotis istuda ja vaadata, kuidas inimesed segadusse satuvad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.