Toiduklubi: Mehhikopärane kanasupp

Määratlemata Leave a reply

Ühesõnaga, olen haige, Inimene on perel külas ning nii me tšillime siin kassidega ja väikese hulga söögiga. Poodi ei jaksanud minna, raha ka õieti polnud ning kapp oli täis vaid ülejääke. Õnneks leidsin BBC GoodFood ajakirjast suurepärase Mehhiko kanasupi retsepti, milles sain ära kasutada kolmapäeval ahjust tulnud kana jäägid. (Seda saab muidugi ka värske kanafileega teha!) Suurepärane tuli, kahju, et kellegagi jagada ei ole…

Mehhikopärane kanasupp

Vaja läheb: oliiviõli, 1 hakitud sibul, 4 purustatud küüslauguküünt (ma võtsin 8, sest tahtsin tervendavat efekti suurendada), pool punast hakitud paprikat, 1 suurem puhastatud ja hakitud tšilli, purk (400 g) purustatud või ploomtomateid (minu kapis peab alati olema vähemalt üks purk purustatud tomateid), 1,5 liitrit kanapuljongit, ribastatud ahjukanajääke (umbes 300g) või 2 ribastatud kanarinnafileed, 2 laimi või 1 sidruni mahl ja kui on, siis juurde tortillasipse

Maitseained: jahvatatud köömneid, sidrunipipart, küüslaugusoola, austrikastet

Valmistamine: kuumuta õli potipõhjas, lisa sibul ja küüslauk. Sega ja kuumuta kuskil viis minutit. Võid seda aega kasutada nuuskamiseks. Seejärel lisa juurde tšilli, paprika, jahvatatud köömneid (pool kuni terve teelusikatäis), tomatid ja kanapuljong. Püreesta miksriga ning tõsta uuesti pliidile. Oota, kuni supp keema läheb ja lisa seejärel kana. Lase vaiksel tulel kuskil kümme minutit podiseda, lisa maitseaineid – mina panin sidrunipipart, küüslaugusoola, austrikastet, natuke punast karripastat panin ka, sest mahedust jäi nagu puudu.

Potitäiest jätkub, ma arvan, vähemalt neljale, mina elan sellega ilmselt mitu päeva ära.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.