kus sa olid-meem

Määratlemata 3 Replies

jacko

Võtsin Luizelt meemi, kuigi noh, paljud sündmused olid kõvasti enne minu aega…
Kirjuta, kus olid Sina kui…
1. esimene inimene astus kuule 21.07.1969
Mu ema oli siis 10aastane, nii et võimalik, et ta pisikeses peas käis nukkudega mängides mõte läbi, et kunagi saab ka tema endale tütred, aga ega jah, võib öelda, et ma polnud mitte plaaniski veel.
2. John Lennon mõrvati 08.12.1980
Sel ajal ma võisin juba plaanis olla, igal juhul mu ema ja isa vist kurameerisid sel ajal juba… Abielus vist veel ei olnud.
3. toimus Tšernobõli aatomielektrijaamas plahvatus 26.04.1986
See on üks mu esimesi mälestusi – ma mäletan väga uduselt, kuidas ma kõndisin isa käekõrval lasteaeda (või vähemalt selles suunas – kas ma käisin kaheaastaselt juba lasteaias? Hmm…) ja küsisin: “Kus see seen taevas on?” Mäletan ka, kuidas muretsesin happevihma pärast, ise alles tilluke kaheaastane põngerjas. See oli aeg, mil mu ema ootas Sikit, aga huvitaval kombel seda ma ei mäleta. Õde sündis sama aasta sügisel.
4. Balti kett 23.08.1989
Selle kohta pole mul mingit mälestust, kuigi olin juba viiene. Ma mäletan, et mingi vahe ma arvasin, et seisin ka Balti ketis, sest keegi klassiõde väitis, et ta olla mind telekast näinud, aga ometi ei olnud see tõsi. Ma arvan, et ma olin suure tõenäosusega maal vanaema juures.
5. Estonia uppus 28.09.1994
Olin siis värskelt astunud põhikooli ning enam ei saanud lõunani magada, koolitunnid algasid juba kell 8. Ka sel hommikul ärkasime pimedas ning telekast tulid ärevad uudised. Mäletan, kuidas seisin teisel korrusel mataklassi ees, oli pime, väljas ulus tuul, ning ootasin tunni algust, kui tuli mu naabritüdruk ja ütles: “Noh, üsna nõme ju, mis Estoniaga juhtus?” Mäletan, kuidas tema sõnakasutus tekitas mus põlgust – kuidas ta midagi nii suurt ja traagilist nii lapsikult kokku saab võtta? Hiljem lummas Estonia katastroof oma traagilisuses mind veel pikaks ajaks, olen vist lugenud läbi vähemalt pooled sel teemal ilmunud raamatud ja artiklid.
6. Diana suri 31.08.1997
Ka selle kohta on mul ere mälestus – jalutasin just bussijaama poole, siis oli see veel ju vana ja lagunenud meil. Ma mäletan täpselt seda hetke, kui ma kõndisin üle bussiparkla ning jõudsin esimeste postide juurde ja mõtlesin, kui kohutav see kõik on. Ja kuidas on see võimalik, et meie printsess on surnud… Mäletan ka, kuidas vaatasin telekast matuseid ja ulusin nutta.
7. saabus aasta 2000
Perekonnaga Emajõe ääres. Ootasime ääretult suurt tulemöllu, aga saluut oli igav ja pettumust valmistav. Pärast sadas laia lörtsilund, ma jalutasin sõpradega linnas ringi, seljas sinine karvane kasukas ja andsin endale lubadusi uuel aastatuhandel olla parem inimene. (Senimaani feilin.)
8. toimus terroriakt World Trade Centerile 11.09.2001
Oli mu õe sünnipäev ning me hakkasime sõitma bussireisile Saksamaale. Mäletan, kuidas Poola piiril tulid piirivalvurid bussi, vaatasid neljakümnepealist lastekarja ja viskasid nalja: “Terroristõ njetu?” Me kõik naersime närviliselt.
9. Michael Jackson suri 25.06.2009
Vedelesin oma voodis ja valmistusin magama minema, kui järsku hakkas Twitter kubisema ärevatest teadetest, et Michael Jackson on surnud. Minu esimene selleteemaline tweet tuli kell 00:46. Olin hirmus unine, sest olin kaks päeva järjest tööl olnud, aga ei saanud enne magama minna, kui oli kindel – jah, ta on tõesti surnud. Saatsin veel õele ja Birxile sõnumid ning uinusin, kui Twitteris hakkas levima spoof, et ka George Clooney on surnud. See oli minu jaoks juba liiga palju. Hommikul ärkasin ilma Michaelita maailma ja see oli väga veider ja kurb tunne.
10. milline uudis jäi meelde eilsest päevast või mida tegid eile?
See uudis polnud küll eilsest päevast, vaid vist reedesest, aga ma ootasin eile veel poole ööni, et see lubatud -32 ära tuleks. Ma tõesti tahtsin tunda, mis tunne see on, kui on NII külm. Aga läksin magama -22 kraadi juures kell 1 öösel ning hommikul ärkasin, vaatasin aknast välja ja sain kohe aru, et on soojaks läinud. Või noh, “soojaks”, -14C.

Võtsin Luizelt meemi, kuigi noh, paljud sündmused olid kõvasti enne minu aega…

Kirjuta, kus olid Sina kui…

1. esimene inimene astus Kuule 21.07.1969

Mu ema oli siis 10aastane, nii et võimalik, et ta pisikeses peas käis nukkudega mängides mõte läbi, et kunagi saab ka tema endale tütred, aga ega jah, võib öelda, et ma polnud mitte plaaniski veel.

2. John Lennon mõrvati 08.12.1980

Sel ajal ma võisin juba plaanis olla, igal juhul mu ema ja isa vist kurameerisid sel ajal juba… Abielus vist veel ei olnud.

3. toimus Tšernobõli aatomielektrijaamas plahvatus 26.04.1986

See on üks mu esimesi mälestusi – ma mäletan väga uduselt, kuidas ma kõndisin isa käekõrval lasteaeda (või vähemalt selles suunas – kas ma käisin kaheaastaselt juba lasteaias? Hmm…) ja küsisin: “Kus see seen taevas on?” Mäletan ka, kuidas muretsesin happevihma pärast, ise alles tilluke kaheaastane põngerjas. See oli aeg, mil mu ema ootas Sikit, aga huvitaval kombel seda ma ei mäleta. Õde sündis sama aasta sügisel.

4. Balti kett 23.08.1989

Selle kohta pole mul mingit mälestust, kuigi olin juba viiene. Ma mäletan, et mingi vahe ma arvasin, et seisin ka Balti ketis, sest keegi klassiõde väitis, et ta olla mind telekast näinud, aga ometi ei olnud see tõsi. Ma arvan, et ma olin suure tõenäosusega maal vanaema juures.

5. Estonia uppus 28.09.1994

Olin siis värskelt astunud põhikooli ning enam ei saanud lõunani magada, koolitunnid algasid juba kell 8. Ka sel hommikul ärkasime pimedas ning telekast tulid ärevad uudised. Mäletan, kuidas seisin teisel korrusel mataklassi ees, oli pime, väljas ulus tuul, ning ootasin tunni algust, kui tuli mu naabritüdruk ja ütles: “Noh, üsna nõme ju, mis Estoniaga juhtus?” Mäletan, kuidas tema sõnakasutus tekitas mus põlgust – kuidas ta midagi nii suurt ja traagilist nii lapsikult kokku saab võtta? Hiljem lummas Estonia katastroof oma traagilisuses mind veel pikaks ajaks, olen vist lugenud läbi vähemalt pooled sel teemal ilmunud raamatud ja artiklid.

6. Diana suri 31.08.1997

Ka selle kohta on mul ere mälestus – jalutasin just bussijaama poole, siis oli see veel ju vana ja lagunenud meil. Ma mäletan täpselt seda hetke, kui ma kõndisin üle bussiparkla ning jõudsin esimeste postide juurde ja mõtlesin, kui kohutav see kõik on. Ja kuidas on see võimalik, et meie printsess on surnud… Mäletan ka, kuidas vaatasin telekast matuseid ja ulusin nutta.

7. saabus aasta 2000

Perekonnaga Emajõe ääres. Ootasime ääretult suurt tulemöllu, aga saluut oli igav ja pettumust valmistav. Pärast sadas laia lörtsilund, ma jalutasin sõpradega linnas ringi, seljas sinine karvane kasukas ja andsin endale lubadusi uuel aastatuhandel olla parem inimene. (Senimaani feilin.)

8. toimus terroriakt World Trade Centerile 11.09.2001

Oli mu õe sünnipäev ja ma olin naelutatud teleka ette, vaatasin hirmusegaduses ja õudusvärinas tornide langemist, mida tundide kaupa näidati. Järgmisel päeval või umbes nii hakkasime me sõitma bussireisile Saksamaale. Mäletan, kuidas Poola piiril tulid piirivalvurid bussi, vaatasid neljakümnepealist lastekarja ja viskasid nalja: “Terroristõ njetu?” Me kõik naersime närviliselt.

9. Michael Jackson suri 25.06.2009

Vedelesin oma voodis ja valmistusin magama minema, kui järsku hakkas Twitter kubisema ärevatest teadetest, et Michael Jackson on surnud. Minu esimene selleteemaline tweet tuli kell 00:45. Olin hirmus unine, sest olin kaks päeva järjest tööl olnud, aga ei saanud enne magama minna, kui oli kindel – jah, ta on tõesti surnud. Saatsin veel õele ja Birxile sõnumid ning uinusin, kui Twitteris hakkas levima spoof, et ka George Clooney on surnud. See oli minu jaoks juba liiga palju. Hommikul ärkasin ilma Michaelita maailma ja see oli väga veider ja kurb tunne.

10. milline uudis jäi meelde eilsest päevast või mida tegid eile?

See uudis polnud küll eilsest päevast, vaid vist reedesest, aga ma ootasin eile veel poole ööni, et see lubatud -32 ära tuleks. Ma tõesti tahtsin tunda, mis tunne see on, kui on NII külm. Aga läksin magama -22 kraadi juures kell 1 öösel ning hommikul ärkasin, vaatasin aknast välja ja sain kohe aru, et on soojaks läinud. Või noh, “soojaks”, -14C.

3 thoughts on “kus sa olid-meem

  1. Pingback: Meem “Kus sa olid?” « Kassleemuri pesa

  2. Mummy

    Paar täpsustust faktide osas. Sinu isa ja ema pulmapäev oli 23.05.80 ja 2000.a. aastavahetusel olid perega Narva mnt. tornühika katusel, mitte Emajõe ääres.

    1. daki Post author

      Eriti piinlik:D Ma ei tea, miks ma arvasin, et te vahetult enne minu sündi abiellusite, või noh, mõned aastad enne. Aga tegelikult ka olime ühika katusel? Ma NII hästi mäletan, et seisime turuhoone juures ja rääkisime, kui jura ikka see tulestik on, võiks olla parem 2000. aasta kohta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.