enchanté

Inimesed ja inimeseks olemine 4 kommentaari

Aeg-ajalt (tavaliselt sünnipäevade või kellegi teise pulmade või uute armastuslugude minu ümber tekkimise ajal) mõtlen ma sellele, et ma võiksin olla võluv naine. Et ma tahaks osata olla võluv. Mind on see vahepeal tugevalt häirinud, see minu olemus, see et ma olen nii lärmakas ja kohati kohatu ja naeran liiga palju ja kõvasti ja nooruspõlves väideti, et ma naeran nagu laudauks kääksuks ja see, kurat, on senimaani meeles.

Aga õnneks on meeles ka see, et üks kursaõde ütles, et mu naerul on oma DNA ja kui ta kunagi peaks veel seda kuulma, siis ta tunneb selle sekundiga ära.

Aga mitte sellest… (Vahemärkusena, mul on nii hea meel, et Marta on tagasi!)

Ühesõnaga, ma mõtlen vahel sellest, kuidas ma võiksin olla võluv naine. Mind ümbritseb palju võluvaid naisi. Ma vaatan neid imetlusega ja mõtlen, miks mina ei oska olla nii rafineeritud või nii kaunis, et see kiirgab läbi naha välja. Et inimesed mu ümber muutuksid automaatselt kohalolekust juba paremaks. Selliseid inimesi on, kes nii mõjuvad. Et sa tahad nende ümber või nende pärast olla parem inimene.

Ja ma ei oska seda omadust kirjeldada paremini. See on lihtsalt… see võlu, mis neis on. Nad tulevad ja võluvad su pealaest jalatallani ära. Sul on meeldiv nendega kohtuda ja olla ja sa hiljem hõljud kuidagi nende kumas, samas olles nii teravalt teadlik kõigist oma ebatasasustest ja ebatäiuslikkustest ja liiga valjust naerust ja kohatutest naljadest.

Ma mõtlen, miks mul ei võiks olla alati kõikidel mantlitel nööbid ees, aga alati on kuskilt midagi puudu või siis kukub kohe järgmine nööp kuskilt ära.

Ma mõtlen, miks mu teksapüksiääred nii sageli narmendavad ja miks see mind nii harva häirib.

Ma mõtlen, kas ma kunagi õpin ära mingid justkui-kohustuslikud iluprotseduurid, nagu kuivharjamine.

Ma mõtlen, kas mind hakkab kunagi rohkem häirima see, et ma söön täiesti süüdimatult voodis, või noh, ma elan täiesti süüdimatult voodis, kui mulle selleks võimalus antakse. See pole võluv, see paistab ainult filmidest võluv. Ja piltidelt. Reaalsuses on see lihtsalt nii kuradima mõnus ja dekadentlik, aga… mitte võluv.

Ning siis ma püüan vahepeal seda võluvuse-faktorit läbi hammustada. Et miks mõned inimesed… on, justkui püüdmata. Miks teistega tunned hoopis teistsugust sidet – näiteks miks mõni on sinuga sünkroniseeritud täiesti kummalisel kombel, jagate mingeid elurütme ka mere tagant.

Ma tahaks olla võluv, eriti vanusenumbrite vahetumise aegu.

Aga siis mõtlen, et sitta kah, tegelt võiks hoopis mul olla veel üks raamaturiiul, või siis, tänane geniaalne mõte – mul võiks AUTO PAGASSIS olla raamaturiiul! Ja et mul võiks olla veel selliseid kottkleite, nagu ma kunagi näiteks Liisilt sain ja kuhu kohe millegipärast augud sisse tulid. (Kahtlustan kasse, aga ilmselt on asi selles, et ju ma pole piisavalt võluv, et riided säiliks.)

(Sama juhtus kusjuures ühe hirmkalli rinnahoidjaga.)

Mõned inimesed lihtsalt ongi võluvad. Ju mul on mingid muud head omadused. Näiteks leian ma oma lapsele hommikul siiski sokid jalga.

Isegi kui on eri paaridest…

4 thoughts on “enchanté

  1. Liis

    Tead, millest augud tulevad? Ma sain nüüd Paavolt teada. Teksapüksid! Tuleb pessu pannes kinni lukustada ja pahupidi keerata. Ja voila. Ei enam auke.

    Auke saab muide parandada ka, pisikesi.

  2. K

    Need pisikesed augud võivad tulla ka rinnahoidjate haakidest, kui pesumasinas neid kinni ei pane. Kurvalt kogetud teema. Lisaks on mul koer, kes mu õues kuivavat pesu armastab varastada ja seejärel närida, loomad, ma ütlen.

  3. Anna

    Võluvus on küllaltki suhteline mõiste, selle all võib silmas pidada välimust, ilu, aurat, kõnemaneeri.. mida iganes. Aga minu jaoks on näiteks su kirjutmisstiil võluv , st ka haarav, originaalne, sulle ainuomane. Ja sealhulgas võrdlemisi elegantne, Daki stiilis muidugi. Selle all mõtlen, et nagu …hästi kirjutatud, kergesti loetav, piisavalt rõhutatud ja vajalikul määral mõne vürtsika sõnaga, ühesõnaga täpselt piisavalt on kõike, mitte midagi pole üleliia. Vot see on võluvus. Elegants. Stiil. Ning välimusest – Sinu followerina olen näinud küll, et fotodelt vaatab vastu ka üks väga kaunis võluva pilguga naine. Nii et ära räägi siin midagi, et sa pole võluv 🙂 Igal ühel omad silmapaistvad omadused, võluvus on minu meelest ka vaataja silmades, ega iseenda puhul ei pruugigi seda näha..aga tuleb õppida seda nägema 🙂

  4. marta

    Ha, nii lahe, et ma su postitusse sedasi sisse lipsasin.
    Võluvuse osas ma pean mõtlema, aga sellest, kui naine ja kui ilus naine sa oled, ma sulle ükskord räägin, kindlasti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.