rikkus ei anna häbeneda

Kooskasvamine 9 kommentaari

Maailma kalleimad pliiatsid. Loe daki.tahvel.info, kuidas ma feilisin.

A photo posted by daki (@instadaki) on

Vahepeal on 3aastasega poes käimine tõeline kadalipp. Eriti nüüd, kui kõik on jõuluasju ja fantastilisi mänguasju täis, mida isegi tahaks lademetes kokku kuhjata.

Aga õnneks ma vaene.

Ühel õhtul siin sain ma isegi seda stseeni (mida Mila tavaliselt ei tee, tavaliselt saab temaga ikka asjad läbi rääkida), kus laps lihtsalt ulgus ja nõudis mingit Lego-värki. Õnneks lahenes asi nii, et ajasin asja Jõuluvana vastutada.

See-eest Poni-lossiga nii lihtsalt ei läinud. Oli väga raske selgeks teha, et 60 eurot on mänguasja eest tõesti liiga palju, ISEGI JÕULUVANALE. On tõesti äge loss, no ja ponid, eks, ma tõesti mõistan. Aga no tõesti ei saa seda endale lubada.

Pärast pikki läbirääkimisi oli Mila nõus vahetama Poni-lossi plastiliinide vastu. Kõik need plastiliinijullad on head odavad ja mulle endale ka nii meeldib nendega mässata. Otsustasime ühiselt 9eurose jäätisemasina kasuks. Patsutasin endale mõttes juba õlale – hea vahetus, mõelda! Karjuva ja röökiva lapse või siis 60eurose väljamineku asemel mänguasi, mis meeldib meile mõlemale! Puhas võit!

“Oi, aga sul oli pliiatseid ju ka vaja,” haarasin ma esimese pliiatsipaki, mis kätte jäi. Sest et… pliiatsid. Palju need ikka maksta saavad.

Tuleb välja, et saavad maksta 17.90.

PLIIATSID! PEAAEGU 20 EUROT!!! Kolme paki eest saaks juba poni-lossi!

Vaatasin hiljem seda tšekki ja mõtlesin, et jepp. Nii palju siis võidust.

Ei tasu ikka hõisata enne õhtut.

Samuti ei tasu pidada enesestmõistetavaks, et pliiatsid on odavad.

Ega rikkus anna häbeneda samas, nagu Lemmik ütles. Tõsi ta on.

9 thoughts on “rikkus ei anna häbeneda

  1. maris

    Kallid jah, väga kallid pliiatsid. Lohutuseks võin öelda, et ka väga head. Heade (ning kallite) ja halbade (odavate) värvipliiatsite vahe on väga suur. Heade pliiatsitega on tõeliselt mõnus joonistada, pliiatsid nagu lippavad paberil, laps tunneb sellest rõõmu, tulemus tuleb ilusam ning laps naudib joonistamist ja värvimist rohkem. Mina ostan lastele (kaks tüdrukut, joonistamise hullud) ainult kalleid pliiatseid, kuigi need käivad ka mul tegelikult üle jõu. Odavad kriibivad niisama paberit, süsid murduvad jne. Ehk et ära ole kurb! Võib-olla saab sinu lapsest väga hea joonistaja just tänu nendele pliiatsitele?

  2. Kadi

    Mapedi Color Peps pliiatsid on väga head – igal pool neid müügil pole aga Apollos ja suuremates Selverites olen näinud. Suurem pakk on ca 6 eurot aga kvaliteeti on sellise hinna eest rohkem kui küll.

    Aga see on tõsi küll, et kallimad pliiatsid toovad ka rohkem rõõmu – kvaliteet on lihtsalt niivõrd palju parem, et joonistamine-värvimine lausa rõõm. 17 on küll sellise karbi eest pisut palju küsitud (äkki lohukesed on pool hinnast?) aga loodame, et nad on murdumiskindlad ning igat oma senti väärt 🙂

  3. MAVIS CALOS

    Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

  4. Liis

    Ma ostan neid täiesti teadlikult, aitavad lapse pliiatsihoiule kaasa. Kuna ma ise hoian nö valesti, siis on see minu jaoks oluline.

  5. Keiu

    Ma täitsa näen, miks need kallid on, need pliiatsid. Püsivad kindlalt sõrmede vahel ja ilusad on ka ja kindlasti kvaliteetsemad jne jne jne. Aga. Ma olen vist vastik vana Scrooge, sest ma teadlikult neid ei ostaks oma kullakallikesele üsaviljakesele siis ka mitte, kui tootja lubaks, et need õpetavad lapse ise kirjutama ja joonte vahel püsides värvima.

    Issand, mis ma valetan, kui oleks pliiats, mis lapse kirjutama õpetab, ma oleks esimene, kes siukse ostaks. Ükskõik, mis raha eest. Müüksin kas või keskturul oma vasaku neeru maha selle nimel (kas keskturul saab neere müüa? Ei? Kus siis saab? (Asking for a friend.))

    1. Morgie

      Aga kui mõned uuringud seostavad lapse valet pliiatsihoidu võimaliku düsgraafiaga, siis Väga Mugav Pliiats äkki aitakski last paremini kirjutama õppida?
      Noh et see pidur, mis seni takistas – see võibki manuaalne olla?

  6. kaisu

    Dakike, miks sa ei blogi? Räägi, mis toimub sinu elus? Mis mõtted ja tunded. Kirjuta nii, nagu sa seda kõige paremini teha oskad, siiralt. PS. Need pliiatsid on õnneks vähemalt väga väga head ja kasulikud lastele! 😉

  7. Kaja

    minu lapsel on need pliiatsid 3 aastat vastu pidanud. Odavad tulevad ja lähevad (ja enne seda veel purunevad ja ajavad närvi)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.