aftermath

Määratlemata 6 kommentaari

“So, I expect to see a blog post about tonight’s show tomorrow!” teatas Eric komöödiaõhtu mitteametlikul after partyl Mökus.
“Of course I will write about it. It was awesome!.”

Ja siin me nüüd oleme.

Eilne õhtu oli mitmes osas fantast. Kõigepealt oli fantastiline see, et kuigi ma olin laua juba nädal aega tagasi Vildesse reserveerinud, olid kohalikud tarkurid seal laua pannud sinna ruumi, kus šõud ei toimunud. Õnneks jõudsime nii vara, et saime endale haarata viimase vaba laua ning kuidagi ka selle ümber õigesse saali toolid orgunnida. Ja juba enne, kui jõudsime end rahulikult sisse sääda, läks mäsuks. Lihtsalt uskumatu, kui palju inimesi festivalile tulema hakkas! Saba oli lõpuks nii pikk, et osad jäidki välja, sest lihtsalt ei mahtunud sisse ära.

“Homme viin ma need lauad ja toolid sealt minema. Mina enam seal ei teeninda!” puhises pahane baarman, kui teist õlut läksin (varuks) tooma.
“Äkki võiks siis homme teha ürituse allkorrusel?” pakkus leplikum baaritüdruk. Pahast baarmani ettepanek ei paistnud aitavat.

Ning umbne oli. Palav. Hingad sisse teiste inimeste välja hingatud õhku ja nemad hingavad selle jälle endasse ja uuesti välja. Pildil on näha umbes pooled inimestest, kes end Vilde verandale sisse olid pressinud. Teine pool jäi mu selja taha.

Aga äge ja kohutavalt kihvt oli ka. Jätkuvalt meeldis mulle enim Eric (ššš, ärge talle öelge!*), aga ka õhtu lõpetanud Joe Eager Eagan oli mõnus ja muhe. Uskumatul kombel tegid nad isegi Võru-teemalisi nalju. Naerda sai kõvasti ja nagu me omavahel hiljem arutasime, oli hea see, et ei pidanud pea kordagi sunnnitult naerma. Mõned killud olid küll natuke üle võlli, aga no ikka juhtub.

Tartu improv-grupp oli aga natuke piinlik ja natuke arusaamatu. Neil olid mõned päris head naljad, aga kui sind on ikka ära hellitatud hea huumoriga, nagu seda pakub näiteks saade “Whose Line Is It Anyway”, kus on improvisatsiooniosa, mis kannab pealkirja “Scenes From The Hat” (soovitan seda vaadata, need sketšid on head), siis noh… sul on latt juba üsna kõrgele aetud.

Nii et ma soovitan soojalt – kes saab, see mingu kindlasti täna! Nad alustavad samamoodi kell 20 Vildes. Neil on üks šõu tulemas ka Tallinnas Drink Baaris ja üldse rohkem infot saab nende kodulehelt www.tartucomedyfestival.com.

*”So, who was the best tonight? Tell me, it was me, right?”
“Yeah… it was you… And Joe Eagan.”

6 thoughts on “aftermath

 1. Kajar

  Whose line link on muidugi productivity killer, isegi kui oled pooli näinud. Aga see improteatri asi läkski minu arust vussi seepärast, et nad oleks võinud teha mingid konkreetsemad mängud, mitte selle pika stream of conciousness asja, mille poindist publik ilmselt aru ei saanud.

  1. daki Post author

   Ma pärast mõtlesin, et äkki on asi selles ka, et neid oli natuke palju laval. Et oleks olnud vähem, aga tugevamad, äkki siis oleks paremini välja mänginud. Nii et ma siis ikkagi nägin sind eile seal, tundus korra, et on keegi sinu moodi seal:)

  1. daki Post author

   Nonäed siis, oleks ikka võinud täna ka minna. See improtrupp, ma oleks tahtnud näha, kuidas nad siis seda eile tegid. Aga Luize, pean nõustuma, et pronksinali oli natuke üle võlli, aga eks välismaalastel on raske tajuda neid allhoovusi, mis meil siin liiguvad selle teemaga seoses.

 2. luize

  Impro-teater oli tõesti arusaamatu, aga minu meelest nad ise ka rabistasid liiga palju. justkui oleks keegi kogu aeg öelnud, et tehke kiiremini. Ja mind häiris see narkovärk, mis ei olnud ei naljakas ega terav ega mitte midagi kohe.
  Aga Ericule ma ütlesin kohe peale showd, et ta oli kõige parem. Ja minu meelest oli ka. Ehkki ka Joe Egan meeldis. Kesse seda pronkssõduri nalja tegi, mul on meelest ära läinud juba. See oli üle võlli nats.

  aga üldiselt, ma siiski olen skeptiline selles osas, et eesti mehed-naised ise sellist asja eha võtavad. ehhhhh….

 3. Kajar

  For the record, ma käisin täna korra veel ja improtrupp oli hoopis teine tera. Seletasid törtsu paremini ja tegid – ma eeldan – oma tugevamaid asju, aga tõesti oli ka naljakas. No ehk mitte tõesti naljakas, aga üle keskmise kindlasti. eriti arvestades, et ülejäänud kollektiiv – to be fair ma esimest poolt ei näinud – tegi suht samad kuni 100% samad setid. Joe näitas küll oma lubatud slaidid ära, see oli tore.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.