Toiduklubi: Chinglish-apelsinikana

Määratlemata 7 Replies

apelsinikana (1)Apelsinikana chinglish* moodi

Noh, selge see, et siin eestimaistes või üldse läänelikes tingimustes ei saa teha autentset hiinakat (tähendab, ma olen kindel, et nt Cambridge’i pisikestest vürtsipoodidest leiaks isegi kõik vajaliku), aga vahepeal tuleb NII SUUR HIINAKA ISU lihtsalt, et sure või ära. Otsisin siis Tastespottingust hiinapäraseid (chinglish: chinese+english) retsepte, leidsin apelsinikana oma, mida vastavalt võimalustele muutsin. Mul tuli asi välja ülituline, nii et siin on versioon, mis peaks sobima ka neile, kel ON VEEL MAITSENÄSAD ALLES. Ja kas ma olen öelnud, kui superlehekülg on Tastespotting?

Vaja läheb: kaks kanarinnafileed või umbes 350 grammi kanafileed, poolteist klaasi vett, 2 supilusikatäit sidrunimahla, 4 spl apelsinimahla, 1/3 tassi riisiveiniäädikat, tugev sorts sojakastet, maitse järgi mõnd tulist kastet (mul oli Hot Sauce nimeline), 2-3 purustatud küüslauguküünt, ühe apelsini koor (riivitud), sentimeetrine jupike purustatud ingverit, kaks kimbukest rohelist sibulat, 2-3 spl pruuni suhkrut (ära üle pinguta, muidu tuleb liiga magus), taimeõli, 1 punane tšillikaun (siin läksin ma alt, ma panin kaks) või kui sa ei taha vürtsi, siis asenda ühe paprikaga, 1 lusikatäis maisitärklist

(Retseptis oli ka kaks ratasteks lõigatud porgandit, mille unustasin osta, nii et kui on, pane aga juurde, mina ei pannud, sest, noh, unustasin, aga tuli nii ka hea.)

Valmistamine: Prae suupärasteks tükkideks lõigatud kanafilee tükid taimeõlis mõlemalt poolt pruuniks, tõsta kõrvale. Samal pannil kuumuta vesi, sidruni- ja apelsinimahl, äädikas, soja- ja tuline kaste. Kui kuum, lisa suhkur, purustatud küüslauk ja ingver, apelsinikoor ja hakitud sibul. Lase mõned minutid podiseda.

(Siinkohal peaks nüüd lisama porgandid ja neid segus praadima paar minutit.) Seejärel lisa pipar/paprika ja kanatükid. Lase segu õrnalt keema ning lase tal vaikselt podiseda, kuni kana on korralikult läbi küpsenud. Lisa maisitärklisele paar lusikatäit vett ning sega korralikult läbi. Lisa tärklisesegu kiirelt segades pannile ning tee kindlaks, et mõlemad segud on korralikult segunenud (hahahaa, segu-segu-segunenud-segud). Lase veel paar minutit pannil olla ning serveeri riisi või nuudlitega. (Mulle riis ei meeldi, nii et läksid nuudlid.) Garneeringuks võid kasutada külmast veest läbi lastud rohelise sibula ribasid, mis vees lõbusalt rulli keerduvad.

7 thoughts on “Toiduklubi: Chinglish-apelsinikana

 1. Nirti

  Mulle meeldib su retseptide juures see, et sul on tavapärasest pisut erinevad, vürtsikamad retseptid ja sa ei topi netti pilte mingitest kookidest, vaid söödavast, igapäevasest toidust, millel on pisike kiiks küljes.

  Olen mitut puhku neid jäljendanud, ntx. üks su tom kha supp oli väga hea kunagi. Proovin selle ka ära.

  Ma ilmselt prooviks seda ka tatraga.

  1. daki Post author

   Oh, tänud. Ma pole üldse eriti oma toitudele vastukaja saanud ja olen mõelnud, et ei tea, kas ma rikun siin mingid Daki-blogi reeglit, et retsepte ei tasuks panna… Aga just selle posti tegin, sest üks tuttav ütles, et mu retseptid on hästi peale läinud neil kodus. Niiet JEI! Aitäh!

 2. Nirti

  Ma soovitan küll sul retseptitamist jätkata, sa leiad selliseid lihtsaid, maitsvaid asju, mida saab just inkorporeerida igapäevasesse menüüsse. Heaja maitsev vaheldus vanale heale kartulile-kastmele ja frikadellisupile, orw.

  1. daki Post author

   Mul ainult see viga kipub olema, et ma armastan õudselt tomateid, ükski asi ei saa ilma läbi, nii kipuvad supid ja värgid suht sarnased tulema pidevalt. Aga eks ma püüan edasi!

 3. Nirti

  See on nagu mul seente ja küüslauguga. Põhimõtteliselt saaks kirjutada raamatu “Seened ja küüslauk lisanditega”

 4. Kerli

  Tere:)

  Soovin täna perele midagi erilist valmistada. Tekkis küsimus, mitmele antud portsjon mõeldud on?

  Päikest,
  Kerli

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.