Toiduklubi: Maroko-pärane lambaliha

Määratlemata Leave a reply

Eilsel vabariigi aastapäeval tuli tuju ja asjaolude kokkulangemise tõttu valmistada hoopis lambaliha – tädi tõi jälle liha, puhast, eestimaist ökoliha ning laual ootas ammu juba üks Vahemeremaade kokaraamatust pärit retsept valmistamist.

Maroko-pärane lambaliha

marokopärane lihaVaja läheb: 500 g kondita lambaliha, 4 lusikatäit poolitatud mandleid, oliiviõli, 1 keskmine sibul, 3 küüslauguküünt, 400 g purustatud või ploomtomateid, 4 lusikatäit rosinaid, 1 teelusikatäis suhkrut, näpuotsatäis purustatud nelki, näpuotsatäis jahvatatud kaneeli, 100 grammi šampinjone või muid seeni, soola-pipart

Valmistamine: Lõigu liha tükkideks, haki sibul. Viska poolitatud mandlid kuumale kuivale pannile ning rösti. Aseta nad kõrvale, pane pannile oliiviõli ja pruunista liha. Maitsesta soola-pipraga, lisa sibul ja purustatud küüslauk. Prae kolm-neli minutit.

Seejärel lisa tomatid, mandlid, rosinad, suhkur, kaneel ja nelk, maitsesta. Lase lihal keskmisel kuumusel 35 minutit valmida, seda aeg-ajalt segades (mul õnnestuski natuke põhja kõrvetada). Viis minutit enne lõplikku valmimist lisa ka viilutatud seened. Serveeri koos basmati riisiga.

Pildil on toit pasta-taldrikus, sest sain selle komplekti sünnipäevaks ja tahtsin edvistada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.