Toiduklubi: Hernesupp Maru moodi

Määratlemata 3 Replies

Maru kirjutab oma kaunis kokaraamatus, et ta on alati hirmsal kombel herneid armastanud. Mul sama värk – ma ei saa kunagi hernestest küllalt. Ja tummine hernesupp saiakuubikutega pärast lumes hullamist – mm, totaalne talvelemmik.

Aga nüüd läksin sammukese edasi ja Maru julgustusel panin eile herned likku, et täna seda pärissuppi proovida. Või noh – peaaegu pärissuppi. Kuna ma aga kõiki koostisosasid poest ei leinud (kas keegi võiks mulle lõpuks seletada, kas chorizot müüakse kuskil Eestis ka selle nime all või on see tavaline täissuitsuvorst või üldse, kust ma seda saaks?!) – bataati ja Harissa kastet näiteks, siis tegin väikesed modifikatsioonid.

tomati-hernesupp-1Hernesupp Maru moodi

Vaja läheb: 2 dl herneid (enne likku panemist), 1 tšilli, 2 sibulat, 3 küüslauguküünt, basiilikut, sinepiseemneid, soola-pipart, oliiviõli, 5 päiksekuivatatud tomatit, 5 ribastatud chorizo vorsti viilu (mina kasutasin siis täissuitsuvorsti ja võtsin üks veerand juppi latist), 1 bataat (mina asendasin kolme pisema kartuliga), 1 sidruni mahl, 1 dl vett, puljongikuubik, Harissa kastet (mina asendasin Tabascoga)

Valmistamine: pane herned eelmisel päeval likku. Kui supiteoks läheb, siis haki sibulad-küüslauk, pane potti oliiviõli ja prae nad kuldseks. Siis lisa peenestatud tšilli (mina kasutasin kuivatatud tšillisid, võtsin kohe 4-5 tükki) ja vorstiribad. Siis lisa vesi ja puljong ja herned. Lase keema, maitsesta basiiliku ja sinepiseemnetega, pigista sisse sidrun. Umbes 5-10 minuti pärast lisa pisikesteks tükkideks lõigatud kartul ja tükeldatud tomatid, lase veel keeda (üks pool tundi peaks kokku keema) ja maitsesta soola-pipra, Tabasco (või siis Harissa) ja soovi korral värske basiilikuga.

3 thoughts on “Toiduklubi: Hernesupp Maru moodi

  1. Piret

    ja kui ma siin juba nõuandeid jagama hakkasin, eksole 🙂
    harissa pastat ostsin sellesama supi vaimustuses samuti tallinnast kristiine prismast. see asetseb ühes vahes päiksekuivatatud tomatite, õlide jms. tuub näeb välja nagu põltsamaa sinepi tuub ning on ka samas värvigammas.

  2. notsu

    Harissat peaks saama ka ise teha, uhmris nühkides. Laisk olles olen harissa asendanud lihtsalt tšilli, küüslaugu, oliiviõli ja kergelt läbi röstitud köömnetega, vahel koriandrit ka. Tabasco on täitsa teise maitsega, ainus ühisnimetaja on tšilli. Kui mingi valmisasjaga asendada, siis pigem võtaks vist isegi ungari gulyáskrémi kui tabasco, vähemalt konsistents on sarnasem ja ei ole läbitungivat äädika maitset.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.