Toiduklubi: Frikadellisupp

Määratlemata 6 kommentaari

Hull supiisu oli jälle ja üllatuslikult selgus, et ka Birxu tegi täna frikadellisuppi. Me ikka oleme vahepeal kosmilised kaksikud, ma vaatan. Aga lihtsad klassikalised supid on vahepeal nagu rusikas silmaauku – täpselt see, mille järgi neelud käivad.

Frikadellisupp

Vaja läheb: 3-4 kartulit, 1 sibul, 2 sellerivart, 1 porgand, paar küüslauguküünt, loorberit, vürtsi, maitseaineid (soola-pipart), puljongipulbrit, värsket sibulat ja tilli, frikadelle (paki omasid või tee ise hakklihast, ühest hakitud sibulast, soolast-piprast ja ühest munast frikadellid)

frikadellisupp-002Valmistamine: Haki sibul, seller, porgand kuubikuteks ja pane potipõhja õliga praadima. Lisa hakitud küüslauk, sega ning paari minuti pärast vala peale vesi, viska juurde vürtsiterad ja loorberileht. Lisa ampsusuurusteks lõigutud kartulid ja lase keema tõusta. Maitsesta puljongi, soola-pipraga, seejärel lisa frikadellid. Supp on valmis, kui kartulid pehmed ja frikadellid on pinnale tõusnud. Enne serveerimist lisa juurde hakitud till ja värske sibul.

6 thoughts on “Toiduklubi: Frikadellisupp

 1. hundu

  kes see siis supi sisse tilli paneb, ikka peterselli ju 😛 ei, tegelikult maitse asi muidugi, aga isiklikult tilli panen ainult kalasupi sisse;)

 2. Evu

  Till sobib ka, vastavalt maitsele.
  Mina teen värske tilliga nii: hakin tilli kääridega otse jääkuubikuvormi, nii et vorm enam-vähem täis. Kallan natuke vett ka ja sügavkülma. Nii saab tillikuubikuid, mida saab otse supi sisse panan. kuubik sulab ära ja till on supi sees.

  1. daki Post author

   Ma unustasin öelda, et panin veel tüümiani ka. Aga jah, ma kasutan tilli ikka igal pool, kus võimalik, hirmsasti maitseb. Keedan kartuleid koos sellega, läheb kastmetesse-suppidesse ja hommikul praemunale. Evu, ma olen lihtsalt fooliumisse mässinud ja külma pannud, aga tilikuubik on ka hea mõte. Vast isegi proovin järgi:) Ma tean, et tehakse näiteks veinijääkidest ka veinikuubikuid, siis hea kastmetesse lisada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.