Toiduklubi: Lemmik kanavokk

Määratlemata Leave a reply

See retsept on vist esimene, millest sai alguse minu huvi idamaade toidu ja kokanduse järele. Ma mäletan, kuidas me vaatasime emmega ühel pühapäevahommikul TV3-st kokandussaadet, mida juhtis ilmselt Marti Koppel, kes on Eesti telekokkadest (kuigi talle ei meeldi, et teda nii kutsutakse) üks minu lemmikumaid tänase päevani. Ta on mõnus ja vahetu ning tema retseptid on lihtsad ja isuäratavad ning ta on teinud mulle teleka vahendusel selgeks põhialused. Kui põhialused on omandatud, on ju nii lihtne edasi juba omal käel eksperimenteerida. Just sellest saatest emme retsepti maha kirjutas. Nüüd on muidugi originaalversioon kuskile kadunud ja ilmselt pole antud retsept kõige täpsem, vaid aastatega meie maitsele kohanenud, kuid siiski.

See kanavokk ongi just selline: väga basic. Sellele võib lisada ükskõik, milliseid juurikaid, kõike, mille järgi parajasti neelud käivad – ube, herneid, maisi, sibulat, mida iganes. Ning enamasti ma eksperimenteeringi sellega, mis parajasti kapis on. Vokk on selles suhtes hea toit, saab kõik jäägid ära kasutada. Ometi on just see variant, kõige lähedasem algsele, oma maitselihtsuses kõige parem ja jäänud mu favoriidiks. Ei midagi üleliigset, ei mingeid omavahel konkureerivaid maitseid, vaid üks lihtne ja suussulav mekk.

Lemmik kanavokk

Vaja läheb: 300 g kanafileed, üks punane, üks kollane ja üks oranz paprika, väike porgand, üks punane tšilli, porru valge osa, paar küünt purustatud küüslauku, väike jupp ingverit, 10 ml valget kuiva veini, worchesteri kastet, sojat, tabascot, spagette

Valmistamine: ribasta paprikad, porgand ja porru. Purusta küüslauk, haki ingver. Lõigu kana suupärasteks tükkideks. Haki tšilli väikesteks tükkideks. Viska küüslauk-ingver pannile (ei pea olema vokk-pann, sobib ka suur tavaline pann), kuumuta natuke ning lisa kana ja tšilli. Sega, kuni kana on ühtlaselt valge. Seejärel lisa porgand, natukese aja pärast paprikad ja porru. Prae ja sega hoolega kõrgel kuumusel. Umbes viie minuti pärast lisa valge vein, kui soovid rohkem kastet, ka vett. Maitsesta soja ja worchesteriga, tilguta natuke tabascot, lisa soovi korral pipart (soola pole vaja, soja annab soolalaksu kätte küll). Sega ja prae veel, kuid ära lase paprikal-porrul muutuda liiga pehmeks – muidu nad kaotavad oma mõnusa krõmpsu konsistentsi ja kauni välimuse.

Serveeri spagettidega. Kui oskad, söö pulkadega:)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.