aasta 2008 küsimustes

Määratlemata 3 kommentaari

Eelmine aasta jäid küsimused vahele, kuna olin sunnitult blogipausil. Aga tänavu… Tänavu saab küsida küll. Ainult et ma praegu, seda sissekannet hotellilobbys kügeledes kirjutades ei tea, kas ma tahan küsida. Aga proovime…

Mitu korda sa ütlesid: “Ma armastan sind.”? Mitu korda öeldi seda sulle vastu? Mitu korda hommikujaheduses end sirutasid ja jalad teise inimeste jalgade vahele põimisid? Mitu korda kassid su kaisus nurru lõid?

Mitu korda kolisid? Mitu korda said raamatuid lahti pakkida? Mitu korda alustasid mingit Wordi dokumenti, aga ei suutnud seda lõpetada? Mitu korda oma romaanialgust ümber kirjutasid? Mitu korda sa seda veel ümber kirjutama pead? Mitu korda pidasid soolaleivapidu? Mitu kilo mandariine ära sõid?

Mitu korda vaatasid aknast välja ja mõtlesid, et oled koju jõudnud? Mitu korda vaatasid aknast välja ja jätsid selle vaatega hüvasti, teades, et sa ei tule kunagi tagasi? Mitu korda Cambridge’is end hulluks naersid? Mitu korda sai tehtud toit nii vürtsine, et silmist tulid pisarad? Mitu korda supp üle kees? Mitu korda otsisid kapi tagant kadunud sokke? Mitu korda voodi lagunes?

Mitu pilti tegid? Mitmel pildil sa ise olid? Mitmel pildil sa naeratasid? Mitmel kurbust varjasid?

Mitu korda end magama nutsid? Mitu korda end kasutuna tundsid? Mitu korda läks kõik nii viltu, et sa ei suutnud enam, sa ei jõudnud enam? Mitu korda jälle hommikul silmad lahti tegid ja mõtlesid, et taas peab ellujäämise nimel võitlema? Mitu korda olid südamest tänulik, et kõige kallimad inimesed pole sind hüljanud?

Mitu korda istusid sumedal suveõhtul koos sõpradega suburbias aias ja mõtlesid, et see ongi Elu? Mitu korda lauajalkas pähe said? Mitu korda lauajalka peale solvusid, et see su sõbrad endale on võtnud? Mitu korda kaitsesid väravat nii hästi, et kananahk tuli ihule?

Mitu korda käisid ballil? Mitu korda käisid pulmas? Mitu korda käisid sünnipäeval? Mitu korda käisid välismaal? Mitu korda tegid sõitsid lihtsalt linnast ära? Mitu korda lubasid, et see on viimane suits? Mitu esimest suitsu sul oli?

Mitu korda istusid lumes ja lasid päiksel end soojendada? Mitu korda kasutasid maadlusmatil kägistamisvõtet? Aga mitu korda tegid krevetti? Mitu korda istusid Amsterdamis paadis ja unistasid end sajandite taha?

Mitu kilomeetrit sa kõndisid edasi? Mitu tagasi? Mitu tundi sarju sa kokku vaatasid? Mitu tundi muusikat kokku kuulasid?

Mitu korda läksid? Mitu korda tulid tagasi? Mitu korda lubasid, et jääd?

/

Mul ei ole suuri sihte aastaks 2009. Võib-olla oleks aeg nüüd mõned raamatud jälle valmis saada. Võib-olla võiks leida töö, või töö võiks leida mind. Ma jõudsin tagasi koju ja nüüd peab minema jälle ülesmäge. Eelmise aasta lõpus ma arvasin, et ei saa olle hullemat aastat kui 2007. 2008 begs to differ. Olgu, võtsin õppust. Enam ei eelda.

Optimismusesoont oleks tarvis mul hoopis. Aga tegelikult… Tegelikult on ju hästi.

3 thoughts on “aasta 2008 küsimustes

  1. Pingback: aasta 2017 küsimustes | dakiblogi

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.