25 vanaduse tundemärki

Määratlemata 2 kommentaari

Birxult, muidugi, võtsin. Mitte üldse alatult, täitsa ausalt.

25 vanaduse tundemärki

1. Su toataimed elavad ja õitsevad ning ükski neis ei kõlba suitsetamiseks. Mu toataimede hulka kuulub tšilli. Ehk siis enamik toataimi kõlbab vähemalt söömiseks (kassid söövad küll).
2. Seks ühekohalises voodi ei tule kõne allagi. Vabalt tuleb. Ja telgis, köögis, tugitoolis, seina najal, aknalaual jne küll. Ainult autos ei viitsi enam eriti.
3. Su külmutuskapis on rohkem toiduaineid kui õlut. Lihtsalt selle pärast, et mulle meeldib süüa teha ja joogid lähevad kohe joomiseks enamasti. Minu meelest on vanaduse üks tundemärke väljapaistev baarikapisisu.
4. Kell on 6 hommikul. On ärkamise, mitte magamamineku aeg. Oleneb, oleneb. Vahepeal teen tööd isegi sel ajal neil päevil siin.
5. Sa kuuled oma lemmiklaulu klassikaraadiost. Vabalt.
6. Sa jälgid ilmateadet. Ainult surfiilmade jaoks.
7. Su sõbrad abielluvad mitte ei “käi”. Heh, mõned isegi sebivad veel. Ma ausalt ei teadnudki, et see on veel ametlik termin 😉
8. 120 päeva asemel on sul 28 päeva puhkust. Mul ei olegi puhkust, ma olen all work no play või siis töötu. Kuidas elu parasjagu otsustab.
9. Mõiste “korralikud riided” ei tähenda enam puhtaid teksasid ja pusa. Pole kunagi tähendanudki.
10. Sina oled see, kes helistab politseisse siis, kui kusagil muusika liiga kõvasti mängib. Vabalt.
11. Vanemad sugulased tunnevad ennast sinu kuuldes täiskasvanute nalju rääkides mugavalt. Kahjuks küll.
12. Sa ei tea, mis kell kiirtoidukohad kinni pannakse. Oleks meil siis mõni peale mäki, siis võib-olla jah ei teaks. Ajaa, Sirius on ka 23ni lahti, seda tean ka. Kuldset Vasikat vaat ei tea enam.
13. Su auto liisingumakse tõuseb ja kindlustusmakse langeb. Pole elun midagi kindlustanud. Ma lihtsalt sõidan.
14. Su koer on teaduslikul dieedil mitte ei söö kiirtoidu jäätmeid. Kui raha on, siis saavad teaduslikku. Kui raha pole, peavad kitkätti sööma, mis on tegelt üks saast.
15. Diivanil magamine paneb selja valutama. Voodis magamine ka, aga seda sellepärast, et meil on voodi katki ja madrats muhklik.
16. Sa teed lõunauinakuid. Enam aastaid ei tee. See komme käis aga läbi kesk- ja ülikooli minuga kaasas. Seega hoopis vastupidi jälle.
17. Õhtusöök ja kino ongi kogu väljaskäimine, mitte ainult sissejuhatus. Oleneb, kellega.
18. Hunniku grillkanakoibade söömine öösel kell 3 mitte ei rahusta, vaid hoopis ärritab su seedimist. Minu seedimist võivad muud asjad ka ärritada, aga öösel kell 3 söömine on tegelt pigem üldse rumalus.
19. Apteegis käid sa ibuprofeeni ja söetablettide, mitte rasedustesti või kondoomide järel. Igast asjade järel käin. Ja siukeste nimedega asjade, et oi-oi-oi. Aga neid asju ostan ka, jah.
20. 50 kroonine veinipudel ei ole enam “päris hea kraam”. Väkk indeed. Ikka 100 krooni ja üles on selline julge pakkumine.
21. Sa sööd hommikusöögi ajal hommikusööki. Aga ma tõusen suvaliselt üldiselt. Ma tõusen brunchi ajaks.
22. “Ma ei jõua enam nii palju juua, kui vanasti” asemel ütled sa “Ma ei joo enam kunagi nii palju”. Üldiselt ma ikka ütlen, et “Ma ei joo enam kunagi”. Nagu kõik ütlevad.
23. 90% ajas, mis sa arvuti ees istud, kulutad sa tõesti töö tegemiseks. Ohei. Aga see tähendab lihtsalt, et ma olen liiga kaua arvuti taga.
24. Sa jood enne baari minekut kodus selleks, et raha kokku hoida. Jah. Aga baarihinnad on ju üüratud ja mitte iga kord ei vea niimoodi, et baariomanik annab sulle raha, et seal edasi juua, eks ole. Või ei taha endine kursavend sulle pidevalt midagi osta. Enamasti tuleb ise ikka osta.
25. Kui sõbranna teatab, et ta on rase, siis sa õnnitled teda, mitte ei küsi, et kuidas kurat see nüüd juhtus. Heh, enamike sõbrannade puhul ma ei imestaks üldse, KUIDAS see küll nüüd juhtus… Aga õnnitleks, raudselt.

Boonus:
26. Sa loed terve nimekirja läbi ja otsid paaniliselt üht punkti, mis sinu puhul ei kehti. Sa ei leia seda. Siis saadad sa selle nimekirja aadressi paarile vanale sõbrale või lausa lingid oma blogis, sest sa tead, et see meeldiks neile ka. Ma olen iginoor, tõepoolest. Aga sellele lärmile, mis praegu väljas on, tahaks küll mendid kutsuda. No mida kuradit?! Kesse lõugab keset ööd?! Oleks siis, et Ruja siia kostaks, oleks ideaalne. Aga see on mingi tont valjuhääldiga kuskil. Põrssakari…

2 thoughts on “25 vanaduse tundemärki

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.