14/12/2011

hoomamatu 30 kommentaari

Täna said meist õnnelikud koduomanikud.

Meist saavad nõmmekad.

Mulle ei ole kõik see veel absoluutselt kohale jõudnud. Kas tõesti? Pärast kuut aastat otsinguid? Lõpuks? SERIOUSLY?!

Aga meil on nüüd oma kodu. Mis tähendab, et priiskamisel on mõneks ajaks piir, tuleb jälle kolida ja remontida. Mis tähendab, et ma hakkan kõikjal ringi käima ja otsima ägedaid mööbliesemeid oma koju ja/või tutvuma inimeste lagede, põrandate ja seinte kvaliteedi ja ehitusspetsiifikaga. (“Jah, su suhtejutt on väga huvitav, aga räägi palun, kas see on küprok…?”)

Ma juba vanaema hoiatasin, et lähen talle külla ja vaatan ringi sellise pilguga, et mida saaks ära ajada. Siki märkis selle peale kohe, et ma peaksin sel juhul vaatama keldrisse. “Sest seal on peidus tõelised aarded. Näiteks need tädi mingil põhjusel soetatud Lenini-büstid…”

Ma isegi kujutaks ette Leninit trepimademel.

PS. Homme loosin välja kingipakid!

PPS. Mulle ei ole see veel kohale jõudnud.

30 thoughts on “14/12/2011

  1. Eva-Liisa

    Kui sa hoiatasid blogilugejaid, et üllatus on tulemas, arvasingi, et rõõmustad kõiki selle sõnumiga, sest umbe saasta tagasi sa ka ju kolisid. Aga tuli hoopis auhinnamäng 😀

    Igal juhul on ääretult hea meel kuulda, et olete kodu leidnud. Loodan, et kõik sujub ja sellest uuest kohast saabki ehtne ja hubane kodu.

    Väga ilusaid jõule, Daki&Co!

  2. killuke

    Palju õnne! Mäletan, et mul pisikeste laste kõrvalt ei tahtnud see arusaamine oma kodust kuidagi kohale jõuda 🙂 Üks oli kolme kuune ja teine pisut üle kahe aastane… Tegelikult… nüüd, kus nad umbes 14 aastat vanemad, vaatan, et nagu oleks meie maja 😉 Eriti arvestades, et pank omab ainult veel tükikest sellest.

  3. Katrin

    Palju õnne! Uskumatu, et see kõik nii kiiresti käis? Aga siiski palju õnne! Jään kutset ootama soolaleivale:)

  4. Naabrinaine

    Hälllõõõõuuu! Ja jälle võin ma oma nime uhkusega kanda, armas Neibourvumen!

    Pst, arvesta, et kolite juunis, mitte varem. Kõik, sh mina, arvavad esimest kodu ehitades, et kuu vast läheb, või kaks. Pool aastat läheb. Mitte, et ma kurja kuulutaks. Aga et sa ei peaks pettuma, my dear.
    Muidugi, võib poolikusse sisse kolida. See on isegi ägedam. Ja kui vihma poolikute seinte vahelt immitsema hakkab, saate meile sooja tulla. Ja ma ikkagi hakkan su juures lõunatama, sest see on kontorile kõige lähemal. Oi, see on hea plaan!

    Naabrinaine

  5. kylli

    Palju õnne! ma võin pahtlite kvaliteedist rääkida, juba mitu nädalat tite uneajal pahteldamisega tegelenud :).

  6. Eppppp

    Kui nt kusagil tapetseerida on vaja, soovitan kasutada vanu ajalehti ja need lakiga üle tõmmata. väga efektne jääb. Või siis hoopis kui sul peaks olema mõned oma raamatu pruufid, need oleks ka lahedad :). Aga mis tööd ees on, milline on pind ja mis on valikud… siis saaks paremini nõu anda.

  7. Käts

    Palju õnne ja kodurahu, eriti nüüd, enne pühi! See oma kodu ehitamise, renoveerimise või remontimise tunne on ikka eriline, kui saad oma väikeste käekestega punuda endale just sellise pesa nagu meeldib.
    Jaksu ja pealehakkamist igatahes!

  8. Nele

    Superb!
    Ma isegi ei plaani veel päris oma kodu soetada, aga ikka käin ja uurin, kuidas keegi liistud on pannud ning tellin sisustusajakirju ja alustan vahel juttu sõnadega: “Kunagi, kui mul suur köögisaarega köök on, siis…” 😀

  9. daki Post author

    Aitäh! Naabrinaine, jätta hirmutamine. Sa ju tead küll, mis järjekorras meil asjad hakkavad käima.

    Ma olen selleks valmis, et läheb aega. Kindlasti läheb. Aastaid tõenäoliselt. On kiiremad asjad, mis kohe on vaja ära teha, ja siis on asjad, mida saab otsast hakata tegema.

    Epsik, ma pean vaatama, kuskil kindlasti on mõned proofid: Aga tegelt ma tahan savirkohvi ikka noh.

    Tikker jt – jah, sama koht. Ma SELLE asukohta ei hakka enam väga reklaamima nagu selle Kopli-kohaga sai, pärast teadsid kõik, kus ma elan:)

  10. tikker

    tõsi ta on – nii kaua, kui elada üürikates, on üsna ükskõik, kui selle asukoht blogis üsna täpselt mainitud saab. aga jah, kui lõpuks päris oma koju kolida, siis on loogiline, et privaatsus on tähtsam. nõmme on õnneks piisavalt laialivalguv mõiste 😀

    ma olen näidanud kümnete kaupa pilte oma kodu sisemusest, sest seal pole miskit varjata. aga majast väljaspoolt, ei iial. isegi maja värvi pole maininud. üldine piirkond on teada, sellest pole mul midagi. aga sealt täpsemaks ei taha enam minna, isegi MINUS lööb välja privaatsusepede 😛

    1. daki Post author

      Oo, Lugeja, ma hakkan piltidega pommitama! Kõik projektid saavad ilmselt ammendamatuks inspiratsiooniallikaks:) Ei suuda ära oodata!

      Tikker, tõsi ta on. Mul üldiselt pole ju vastu, et mulle külla tuldaks, aga ei tasu unustada, et blogi võivad lugeda KÕIK, ka muukraudadega djuudid… Aga külla julgen heasoovlikke lugejaid kindlasti kutsuda… kunagi…

      Võtmed saame loodetavasti uueks aastaks, siis juba täpsemalt.

  11. reet

    Ääretult vahva!

    Kui suudate ise tütrekese ja muu elu kõrvalt tegutseda, siis võib tõesti ka poolikusse kodusse sisse kolida. Meie tegime nii, et kõigepealt tegime valmis köögi ja ühe toa, et sees elada saaks. Kuna lapsi siis veel ei olnud, ei olnud korralik vannituba hädavajalik, aga laste saabumise ajaks nõudsin vannitoa suuuuure vanniga ikka välja. Siiamaani on pool maja remontimata ja seega ka kütmata, aga mis siis, teises pooles on meil ilus ja soe. Küll saate teiegi kodu mõnusaks ja just selliseks, nagu vaja.

  12. L.

    Mina soovin ka palju õnne ja ütlen tere tulemast Nõmmele! 🙂 Ma küll ei tea, et kas maja või korter – aga see tähendab tõenäoliselt igal juhul käbiuputust, männiokkauputust (ei ole üldse nii, et kui lehtpuid ei ole, siis sügised on lihtsad – oo ei:P) ja käbid üritavad täie hooga alati autole pihta saada (see on ilmselt mingi vandenõu)! Aga samas kui on männid siis on aastaringselt rohelus olemas, kunagi ei ole kõik lõpuni hall ja raagus – see on päris vahva. 🙂 Ja võib-olla on see kõigis eramajarajoonides nii, aga ma mäletan, et kui Õismäel lärmasid x-kellaaegadel pidused seltskonnad siis nüüd, Nõmmel, lärmavad siin x-kellaaegadel koerad ümberkaudsetes aedades…
    Kuna olen ise ka alles üsna värske nõmmekas siis need asjad olid n-ö minu esimesed Nõmme-avastused. 😉

  13. daki Post author

    Marta, aitäh! Ma mäletan, kui sul sai kodulaen läbi, siis ma ei suutnud ette kujutada, et ma ka kunagi sinnani jõuan. Noh, nüüd on mul 30 aasta pärast võimalus:D

    L., ma NII ootan oma esimesi Nõmme-avastusi. Rongid juba on, Naabrinaise juures jooksen teise tuppa vaatama. RONGID!!!

  14. E.

    Ei maksa unustada, et nõmmekate autod on hiliskevadel juba kaugele näha, pean silmas seda perioodi kui männid õitsevad. Kui just iga päev autot ei pese, leiad nõmme naabri kerge vaevaga igast kaubanduskeskuse või raamatukogu parklast üles 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.