üks väike meem ka vahelduseks

Määratlemata 2 Replies

Leidsin selle meemi tumblris ringi kolades, ei ole seda eesti keeles näinud, nii et tõlkisin ära ka.

Esiteks tuleb võtta siis kümme artisti või bändi, kes sulle meeldivad ja need ritta seada. Seda tee enne, kui vaatad järgnevaid küsimusi!

 1. Foo Fighters
 2. Robbie Williams
 3. Queen
 4. Distrubed
 5. Emiliana Torrini
 6. IAMX
 7. Placebo
 8. Mika
 9. Joy Division
 10. Lily Allen

Mis oli esimene lugu, mida sa kuulsid bändilt number 6?

“President” suure tõenäosusega.

Mis on su lemmiklugu artistilt number 8?

Hetkel on “Rain”, eriti Benny Benassi mix sellest. Aga ka “Happy Ending” ja “Relax” on olnud esikohal.

Millised on su lemmiklaulusõnad artistilt number 5?

“But if it’s so good being free / Would you mind telling me / Why I don’t know what to do with myself?” Emiliana loost “To Be Free”. See oli ka esimene lugu, mida ma temalt kuulsin (filmi “Crazy/Beautiful”) saundträkilt ja ma armusin.

Mitu korda oled näinud number 4 laivis?

Null. Aga oi, kuidas tahaks.

Mis on su lemmiklugu number 7-lt?

Vat see on raske küsimus. “Brick Shithouse”? “Every You Every Me”? “Centrefolds”? “Infra Red”? Tegelikult peab vist panema siia “Meds” siia. Sest, noh, oijah… Ma ju arvan, et see lugu on TÄPSELT MINUST.

Kas artistilt 3 on mõni lugu, mis sind kurvaks teeb?

Jah. “These Are The Days Of Our Lives” teeb väga kurvaks, sest see oli viimane video, mille Freddie tegi. Lisaks teeb alati kurvaks mind “Bohemian Rhapsody” natuke ja “Who Wants To Live Forever” ka – sest Highlander (siin on Highlanderi montaaž, esimeses lingis on pärisvideo), eks ole. Queen teeb mind sageli kurvaks, huvitav…

Mis on su lemmiklaul number 9-lt?

“Love Will Tear Us Apart” muidugi, aga “These Days” ka.

Millal sa hakkasid artisti 2 kuulama?

Oh wow. Nii, see pidi olema 96, kui ma olin saanud Take Thati kasseti “Greatest Hits”, mille ma ribadeks kuulasin. Ahjaa, ma sain selle kasseti veel nii, et mu vanaema, agar ristsõnade täitja, oli saatnud minu nimel ühe vastustelehe ära (ma ei mäleta, miks) ja tuli välja, et “mul” oli õnne. Kassett oli aga ju see, mis jäi neil viimaseks, nii et ma nutsin ja nutsin, nii selle fakti kui kurbade ballaadide pärast, mis teismeliseangsti nii hästi saatma sobisid. Varsti pärast seda oli mul õnn ja rõõm avastada, et Robbie teeb muusikat edasi… Ja nii see algas. Ning alles hiljuti, muide, on Robbie minu ebajumalastaatusest hakanud vaikselt vabanema. St ma armastan teda jätkuvalt, aga üle kümne aasta kestvast roosast udust hakkavad välja paistma muudki asjad peale selle, et ta on totaalselt awesome. No näiteks see pisiasi, et ta on tegelikult ka inimene nagu meie…

Kuidas sa number 3 enda jaoks avastasid?

Seda ma ei olegi avastanud, see on mu vereringes juba enne sündi ja tänu vanematele olen Queeni muusika sees üles kasvanud.

Mis on su lemmiklugu artistilt number 4?

“Stupify”. “Down With The Sickness” on nihkunud teisele kohale.

Mitu korda oled näinud number 9-t laivis?

Mind ei olnud siis veel olemaski.

Kas mõni number 8 lugu teeb sind kurvaks?

“Happy Ending” ja “Blue Eyes”.

Mis on su number 1 lemmiklaul?

Mul on raske “Best of You” ja “The Pretenderi” vahel valida. Õigemini, võimatu. Mõlemad on lihtsalt ideaalsed lood. IDEAALSED.

Kuidas sai sinust number 10 fänn?

Mul ei olnud enne temast väga mingit arvamust, aga kui me sõitsime Hetsaga Rootsi poole – või õigemini, Tallinna poole – siis meil ketras ta plaat lõputult autos. Augustikuine kirgassinise taevaga Eestimaa, teelint kaugusse kadumas, päikesepaiste, tuul autoaknast sisse puhumas ja Lily Alleni übernumps hääl kõlarites kahisemas… Midagi oli selles sõidus ja pärast seda ei saanudki ma enam temast lahti. (Ja täpselt nagu Take Thatiga avastasin ma ta vahetult enne “lahkuminekut”, Lily teatas üsna hiljuti, et tõmbub muusikast tagasi. Kuhu täpselt, seda ma ei tea, aga nii ta olla öelnud.)

Kes tahab, tehke ka! Mulle täitsa meeldiks teie muusika kohta teada saada:)

2 thoughts on “üks väike meem ka vahelduseks

 1. Soprano

  “Seda ma ei olegi avastanud, see on mu vereringes juba enne sündi ja tänu vanematele olen Queeni muusika sees üles kasvanud.”

  wohooo!

  1. daki Post author

   Jaa, ükskord tuli siin kommentaarides hirmus sõda, kui ma Queeni muusikalis üht nende lugu kohe ära ei tundnud ja blogis mainisin, et see on vähemtuntum lugu. Kommentaatorid hakkasid kohe ütlema, et oh, mis fänn sa selline oled, kui isegi SEDA lugu ei tea… Naljakas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.