Eelteade: avame Blogilehe!

Määratlemata 4 kommentaari

Kallid sõbrad ja blogijad, annan teada uuest põnevast projektist. Nimelt alustab järgmisel nädalal ilmumist Blogileht – kord nädalas uueneva sisuga blogipostituste “kataloog”, mis natuke on nagu Blogtree, aga nagu pole ka.

blogileht

Peamine erinevus on selles, et kui Blogtreega saavad liituda kõik ja Blogtrees avalduvad kõik avaldatud postitused, siis Blogilehel on toimetajad – eesotsas minuga – kes valivad nädala jooksul välja blogimaailmas silma jäänud põnevaid, päevakajalised, intrigeerivad, huvitavad, informeerivad jne postitused ning riputavad need kord nädalas ühte kohta üles. Loodame, et Blogilehest saab omamoodi Eesti blogide paremike kogum, interaktiivne internetiajakiri, mis annab hea ülevaate Eesti blogimaailmas toimuvast.

Kui ma ütlen “paremik”, siis ei taha ma aga mingil juhul anda mõista, et tegu on kuidagi elitaarse või teatud klikile mõeldud lehega. Natuke võib seda süsteemi võrrelda ajalehega, kus on samamoodi toimetajad, kes huvipakkuvad teemad läbi sõeluvad ja paremini sõnastatud-kajastatud (ja olulistel teemadel kirjutatud) kirjatükid avaldavad. Erinevalt ajalehest aga on tegu mittetulundusprojektiga, mis tähendab, et honorare ei maksta, reklaame lehele ka ei tule ning ka toimetajad töötavad vabatahtlikkuse alusel. Toimetajateks on hetkel mina, Andris Reinman ja Heimar Lill. Ilmselt aja jooksul värbame me veel huvilisi-toimetajaid, kuna blogimaailm on suur ja lai, milles orienteeruda ja otsida tuleb.

Kuna me alles käivitame süsteemi, siis on veel palju lahtisi otsi ja täpselt ei kujuta me praegu keegi ette, mis juhtuma hakkab. Seega on teie nõuanded-ettepanekud oodatud! Samuti ootame juba ka inimesi end eelregistreerima, kes tahavad Blogilehe toimetajate valikusõelal oma blogide ja postitustega olla. Sest, nb! Ilma luba küsimata ei avalda me Blogilehes ühtegi postitust. Samuti on võimalik teatud postituste avaldamine ära keelata – näiteks kui sa kirjutad midagi isiklikku ja ei taha, et see Blogilehes kajastuks, kuid samas pole sul midagi selle vastu, kui sinu päevakajalised, poliitikaalased või tarbijateemalised postitused Blogilehes avaldatakse.

Blogilehe eesmärk on kokku koguda võimalikult erinevaid analüüse ja nägemusi, huvitavaid tehnikauudiseid, filmi-, raamatu- ja muusikaarvustusi, põnevaid retsepte, huumorit, naljakaid tähelepanekuid jne. Ühesõnaga tahame kokku koguda kõik ilusa, põneva ja huvipakkuva ning luua Eesti esimese blogiajakirja, mille kaasautorid olete just teie!

Samuti on plaanis tulevikus haarata kaasa tegijaid, kes kirjutaks postitusi ja artikleid spetsiaalselt Blogilehele.

Kontakt: kui sa soovid Blogilehega liituda või anda teada postitusest/blogist, mis meile võiks huvi pakkuda, saada kiri aadressil toimetus[a]blogileht.ee. Samuti võib ka mulle otse Blogilehe kirjutada ja ettepanekuid esitada, aadressil dagmar[a]blogileht.ee. Hiljem tuleb põnevatest blogidest-postidest teatamiseks lihtsam võimalus ehk veebivorm.

Kui tuua mõni näide sarnasest projektist mujalt maailmast, siis näiteks Google Readeri “share” nupp loob üsna sarnase lehekülje – kasutaja saab oma RSS-voos ära märkida huvipakkuvad postitused ning neid teistega RSS-i ja samuti spets jagamislehe kaudu jagada. Näiteks minu jagatud postitused asuvad siin leheküljel.

4 thoughts on “Eelteade: avame Blogilehe!

  1. daki Post author

    Ma tahtsin veel seda täpsustada, et kui oled oma blogiga Blogilehega liitunud, siis see ei tähenda automaatselt postituste Blogilehes avaldamist.

  2. Mutt

    Niipidi oleks äkki vähemalt alguses targem teha, et mitte ei oota, et inimesed ise hakkaksid end regama, vaid otsite ise huvipakkuvaid postitusi ja kutsute nende avaldamiseks blogija blogilehega liituma. Kas siis kommentaariumis või blogist leitud kontaktandmete kaudu. (Enamusel blogijatest on blogis või profiilis mingisugune kontaktaadress olemas.)

  3. Ninataga

    Kas see muutub selles osas sarnaseks, et ainult päevakajaline=kollane ( ärategemine) pesitseb Teie lehel?
    Umbes nagu kohati on vaid blog.tr.ee esileht täis keskerakonna tasumata reklaamiga kõikidest “kanalisatsioonitorudest” korraga?
    Kui sellist olukorda ei teki, siis kolin üldse Teie juurde lugema 🙂

  4. daki Post author

    Me loodame vältida erapoolikuks muutumist ning katsume kajastada kõiki osapooli ning hoiduda kollasusest. Vähemalt ideaalis:)

    Praegu juba käib ka huvitavate postituste otsimise ja luba küsimise protsess. Alguses tõesti ei saa oodata, vaid tuleb ise initsiatiivi näidata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.