Kingivihje: “Leemuripoeg Ville teeb sääred”

hoomamatu 4 kommentaari

Ma peaksin täna või homme arvuti tagasi saama ja õest õe kinnitusel peaks valu ka taanduma lähipäevil, nii et siis teen kalendriga tasa, luban! Maailmas on ju nii palju lahedaid asju!

Kunagi väga ammu sattusin lugema Kairi esimest pungaampsamise blogi ja armusin. Siis kuidagi läks nii – nagu mul ikka läheb – et hakkasime suhtlema ja kui Amsterdamis käisime, pidime isegi kohtuma, aga kuidagi ei klapitanud välja… noh, long story short, senini kohtunud pole, aga maailma lahedaim inimene tundub noh.

Ja teile tundub ka, kui te ta blogi loete. Kui veel ei loe, siis peaksite.

Kairi on üks lahedamaid ja omanäolisema kirjastiiliga blogijaid. (Peale tema meenuvad veel vaid ehk Epp, Marta, Nirti, kellel on selline väga tugevalt äratuntav oma stiil. Rents ka muidugi. Linkida ei viitsi SEST MUL ON KIPS.)

Ja kui Kairi mainis kunagi suvel, et tal tuleb lasteraamat välja, siis ma hinges hõiskasin, sest ISSAND KUI LAHEDALT TA KIRJUTAB!

Nüüd olen juba nädal aega lubanud tema leemuriraamatustkirjutada, aga pole veel jõudnud. Räägin kohe ausalt ära, miks, aga enne panen veel ühe pildi SEST ISSAND KUI ARMSAD NEED PILDID JU ON!

Niisiis, raamat oli päevaga kõpsti postkastis ja Mila tegi imetlevalt: “Ooooiii…” kui ta seda nägi. Kohe esimesel õhtul püüdsin talle seda lugeda, aga ei saanud esimestest ridadest kaugemale, sest oli vaja pilte vaadata.

Järgmisel õhtul jõudsin esimese lõigu ära lugeda, aga siis vaatasime jälle pilte.

Lõpuks õnnestus neljandal õhtul peatükk loetud saada, aga seda tingimusel, et Mila vaatab samal ajal pilte. Täitsa huvitav oli nii lugeda, kui teine lehitseb.

Ja nüüd oleme jõudnud 1,5 peatükki läbi saada, peamiselt vaatame pilte. Ah et mis piltidel on? “Kass. Kass. Pai. Kau. Koe. Kass. Pai. OOooiiii…”

Aga ma soovitan seda raamatut vaid selle vähese (või palju) põhjal. Sest Kairi on absoluutselt fantastiline ja leemuripoeg Ville on otsiva meele ja muheda loomuga ja nii värvikat ja toredat keelt, mida kasutab Kairi, pole ma enne varem kuskil näinud.

No kui tema enda blogid välja arvata.

Laske lapsed leemuriga seiklema!

4 thoughts on “Kingivihje: “Leemuripoeg Ville teeb sääred”

  1. Kessu

    Mu plika saab selle raamatu aias jõuluvanalt. Küll on tore, et iga lapsevanem ise otsustab, mida jõuluvana ta lapsele toob.
    Aga Elina pildid jah, lummavad.

  2. soodomakomorra

    Kui ma neid lõike sealt blogist lugesin, siis ta tundus rohkem selline laste ja vanemate kombinatsioon- raamat – umbes nagu Puhh või Muumitrollid.
    Pildid lastele, tekst täiskasvanutele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.