raamatuküsimustik

Määratlemata 6 kommentaari

Ralfi blogist leitud. (Mul tuleb senimaani naer peale, kui mulle meenub, et keegi süüdistas kunagi Ralfi selles, et ta blogib ainult selleks, et minult mingit tähelepanu saada vmt. Supercute.)

1. Milline raamat on su riiulil kõige kauem seisnud?
– Käisin vaatamas ja otsustasin kirja panna kaks. Aastaarvu järgi “Pàl tänava poisid” (1957), mälestuse järgi “Lilled Algernonile” (1976) – täiesti kindlalt on ka raamatuid, mis on vanemad, aga need jäid praegu silma.

2. Mida praegu loed, millise raamatu viimati läbi lugesid ja mida loed järgmisena?
-Loen: Fitzgeraldi “Sume on öö” ja Anna Davise “Kingakuninganna”. Lisaks Aapo Ilvese “Tulen sulle öösel koju”, Jerome K Jerome’i “Laisa mehe teisi mõtteid” ja Brysoni “Short History of Nearly Everything” – seda loen ka päris pikka aega.
-Viimasena lugesin läbi… selle Evult laenatud raamatu, issand, mis ta oligi… Pealkiri ei tule meelde nüüd. Mehest, kes läks noorena vanadekottu. Siis Raua ja “Minu Moldaavia”. Midagi kindlasti veel, aga ei tule meelde. Birki “Enesetapjaid” lugesin ka. “Twilight” ootab järge (kaotasin ta kuhugi elamisse ära). Ahjaajajaa, Hornby “Slam” oli ka üsna viimatine.
-Järgmisena lähen poodi ja vaatan, mis raamatuid on. Aga “Minu Itaalia” ilmselt. Tahaks “Pygmyt” ka, aga raha pole, et tellida. Aa, aga tellisin samas Dooce’i raamatu ka, siis kui raha oli: “It Sucked and Then I Cried”. Seda loen, kui saabub.

3. On mõni raamat, mida kõik armastavad ja sina vihkad?
-Ma ei tea. Kalevipoeg? Ma tõeliselt jälestan Kalevipoega. “Tõde ja õigus” ja muud Eesti depressiivsed klassikud lähevad minust ka täiesti mööda.

4. Raamat, mida oled alati lugeda soovinud?
– Kõik, mida olen tahtnud lugeda, seda olen lugenud ka. Chucki “Pygmyt” ka, aga see pole “alati”, see on viimasel ajal nimekirjas. Võib-olla… Jah, tuleb tunnistada, et pole “Sõrmuste isandat” lõpuni läbi lugenud, kuigi tahaks. Nii et see ehk.

5. Milline 2009. aastal ilmuv raamat on su lugemisprioriteetide seas esimene?
– “Pygmy”. Kui see nüüd tuli sel aastal. Ega rohkem pole tõesti vaadanud tulevaid raamatuid, las nad olla, muidu läheb isu liiga suureks.

6. Viimane lehekülg: loed seda tihtilugu varakult või alles siis, kui lõppu jõuad?
-Peaaegu alati loen, eriti, kui on mingid põnevikud. Ma ei kannata suspense’i nimelt, apsaluutselt ei kannata. Sellepärast loen alati enne filmide või sarjade vaatamist spoilereid ka. Vahel harva ainult haarab nii kaasa (ja ei hakka häirima), et läheb ludinal lõpuni, ilma ette vaatamata.

7. Raamatu väljaandes leiduv lisamaterjal (autori tutvustus või tema kirjutatud sissejuhatus): tindi raiskamine või lugemist vääriv?
– Alati loen, mõnuga.

8. Millise raamatutegelasega vahetaksid kohad?
-Mõne naisteka/seebika peategelasega. Tahaks ka muinasjutulõppe. Oo, ja siis muidugi “Fear and Loathing in Las Vegas”…

9. Millise kirjaniku töö(de)ga pikemat aega tutvuda oled soovinud?
– Dooce’i omasid tahaks lugeda.

10. Millise raamatu eelistad endaga harilikult kaasa võtta?
– Selle, mis parasjagu pooleli, soovitavalt mitu tükki. Ja alati ikka midagi klassikast ka – “9 Stories” (Salinger), “Rum Diary” (Thompson), mõni Palahniuki teos…

11. Kohustuslikku kirjandusse kuuluv raamat, mida alguses vihkasid, kuid mis hiljem kõvasti parem tundus?
– Ei ole peale Kalevipoja suurt midagi vihanud. Võib-olla “Punane ja must” hakkas hiljem rohkem meeldima.

12. Stephen King või Anne Rice?
– Kuigi olen Kingi rohkem lugenud, siis ikka Rice. King on nagu McDonalds. Või nagu CSI, mis on ka nagu McDonalds.

13. Kasutatud või uued raamatud?
– Mõlemad. Enamasti uued, aga vahepeal ikka külastan antikvariaate ka. Vahepeal ainult laenutasin, nüüd olen hakanud isiklikku raamatukogu ka laiendama.

14. Oled näinud filmiadaptatsiooni, mis raamatust rohkem meeldis?
– Jah, “Fight Club”. Ei oleks arvanudki, et raamat pettumuse valmistab. St ei valmistanud otseselt, aga kuna  nägin filmi enne, siis raamat ei osutunudki nii heaks, kui arvasin (reegli järgi, et raamat on alati parem kui film). Ahjaa, “High Fidelity” – meeldis film raamatust naaaatukene rohkem. Võib-olla Cusacki pärast.

15. On mõni inimene, kelle nõuandeid kirjanduse osas alati kuulda võtad?
– Jimi. Epu.

6 thoughts on “raamatuküsimustik

  1. Evu

    See on Laurent Graff’i raamat “Õnnelikud päevad”. Selle raamatu filmiõigused ostis Johnny Depp, kes mängib filmis ka peaosa.

  2. daki Post author

    Johnny Deppi osa oli meeles, pealkiri mitte. Kuigi, ma kahtlen, kas see kunagi filmiks saab – õigused on küll ostetud, aga filmi pole kusagil produktsiooninimekirjades, seega… Kes teab. Ei usu, et tulebki. Ei saa unustada, et Depp enam ei saa kaua 30aastasi mängida…

  3. Evu

    Millegipärast arvasin raamatut ostes, et olen sellest filmist midagi kuulnud või lugenud… ju siis valemälestus. Film oleks ka huvitav.

  4. Ralf

    See oli vist Dandee (http://halahup.blogspot.com) kes mulle sellise süüdistuse esitas, kuid temas on väike kadedusesoon ka, igal teisel õhtul tuleb MSN’is retooriliselt küsima, et miks ei ole sõna ‘blogimine’ asemel ’dakimine’, oleks loogilisem või siis ajab muud sarnast jora.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.