Toiduklubi: riisihautis à la Epp

Määratlemata Leave a reply

Käisin ükskord Epul külas ja ta võttis just parasjagu ahjust riisihautise. Maitses imetabaselt hästi, seega otsustasin kodus väikese variatsiooniga järgi teha. Kuigi ma tavaliselt riisi ei söö (no ei tea, miks, pole nagu isu selle järgi), siis seda rooga sõin isukalt ja kiidan takkagi. Ma usun, et puuahjus tehtuna on see palju maitsvam, endal on elektrikas ja tegin sellega. Kuna ma ei kirjutanud üles, palju täpselt mida läks, siis arvestage sellega – kui mõni ühik tundub tegemisel vale, siis korrigeeri julgelt. Eriti mööda ei saa aga seda toitu tehes panna, see on lihtsalt niivõrd lihtne!

Riisihautis seente ja singiga à la Epp

Vaja läheb: 300 g riisi, portobello seeni, austerservikuid, šampinjone, 200 g suitsusinki või suitsupeekonit, soola, ühe sidruni mahl.

Valmistamine: Võta ahjunõu ja vala riis põhja. Kalla see üle veega, nii et riis oleks korralikult kaetud (ma panin vett ja riisi võrdselt, riis ju paisub ja imab endasse kõik, kui valmib). Pane ahi 200 kraadi peale soojenema. Haki kolm-neli suuremat portobello seent ja mõned austerservikud suuremateks tükkideks – need tõmbuvad valmides kokku, nii et ära väga väikseks haki. Haki ka šampinjonid. Tükelda sink või peekon mõnusateks kuubikuteks. Lisa seened ja liha ahjunõusse, maitsesta meresoola, sidrunipipra ja sidrunimahlaga. Pane nõule kaas peale ja aseta ahju. Käi vahepeal kontrollimas, kuidas riis elab. Umbes poole tunni peal tõsta nõu hetkeks välja ja sega hautis korralikult läbi. Lisa veel sidrunimahla, kui soovid.

Roog on valmis, kui riis on pehme (mul läks umbes tunnike).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.