Toiduklubi: Lihtne boloneese

Määratlemata Leave a reply

Tegelikult on pealkiri natuke eksitav. Kõige lihtsam on osta Uncle Ben’si purgiboloneeset ja visata see praetud hakkliha peale. Aga ma mõtlesin, et teen otsast ise. Kuigi see pole päris õige, õige tegemiseks läheb kaks tundi. Aga kuna mul pole jätkuvalt korralikku kastmepotti ja veini-piima kah polnud, siis improviseerisin. Täitsa hea tuli.

Lihtne boloneese

lihtne-boloneese-4Vaja läheb: 100 g peekonit, 1 sibul, 2 küüslauguküünt, 1 sellerivars, 1 porgand, 400 g hakkliha, 400 g ploom- või konservtomateid, soola-pipart, pastat

Valmistamine: pane hakitud sibul oliiviõli sisse hauduma. Hauta, kuni sibul on klaasjas. Lisa kuubikuteks hakitud peekon, hauta veel kuskil 3-4 minutit. Seejärel viska juurde kuubikuteks hakitud porgand, peenikesteks ribadeks lõigutud seller ja hakitud küüslauk. Prae, sega korralikult. Umbes viie minuti pärast lisa hakkliha, vajuta see kahvliga köögiviljade hulka. Prae, kuni hakkliha pole enam punane, vaid kenasti hallikas-pruun. Maitsesta soola-pipra, soovi korral ka tüümianiga. Seejärel lisa tomatid ning hauta madalal kuumusel kaane all umbes veerand tundi. Voila!

Kõige parem maitseb boloneese küll spagettidega, kuid mul polnud, oli vaid pennesid. Nii et tegin nendega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.