chrome – not quite what i’d expect

Määratlemata 7 kommentaari

No olgu. Vanarahvas ütleb, et parem poolik Chrome käes, kui vana Explorer arvutit kokku jooksutamas. FF-i kohta ei ütle vanarahvas õnneks midagi.

Aga Chrome on viimase (ja esimese) 24 tunni jooksul tõestanud mulle, et ta on… noh, saast. Välja näeb küll lihtne, aga bugisid on küljes nii et tapab. Või noh, kas just tapab, aga minu elu teevad raskemaks, kui ma pean niigi selle Vistast saastunud laenuarvutiga mehkeldama (mis tuletab meelde, et võiks jälle natuke Desknote’i peale karjuda – seriously, KAUA VÕIB?!).

Vead on väikesed ja ma olen neid leidnud seni vähe, aga need on olulised.

Näiteks hakkasin maksma netiarvet. Arve oli pdf-is, eks. Chrome’is oli hansanett lahti. Kas üldse keegi teeb enam tänapäeval seda, et trükib numbrid ümber? Ei? Noh, mina PIDIN seda tegema, sest Chrome otsustas, et pdf-ist kopitud teksti peaks makseväljadel näitama ruudukestena. Nagu oleks see kuradi hiina keel ja mul pole õiget kodekit. Maivõi.

Siis. Kummalistel hetkedel kleepuvad aknad hiire külge ja hakkavad kohti vahetama. Siis. Google Readeri postitused ei lähe alati lugemisel loetuks – ma pean kulutama ekstra aega selleks, et korduvalt posti edasi-tagasi kerida, kuni lõpuks brauser otsustab, et nüüd vist võiks ühilduda ja otsustab, et nüüd olen ma vist TÕESTI postituse läbi lugenud, kuna ma olen seda kümme korda edasi-tagasi kerinud. No ikka põhjalikult, eks.

Surfamisajalugu EI kustu, ka mitte korduva kustutamise järel (ja minusugune pirvaatsusefriik peab väga oluliseks, et keegi ei näeks, kus ta käinud on).

Siis. Kui üleval päises näitab, et näiteks riideris on kuus uut lugemata itemit ja postkastis seitse uut kirja, siis lehele klikkides on ees vana pilt. Aeglase arvuti (nagu see Vistane) korral vajab teinekord lause refreshi, muidu aga võtab niisama mõtlemisaega, enne kui paneb värske pildi ette. FF ei teinud siukest nalja kunagi.

Vanevald kirjutas midagi spetsiaalsest pornolehitsemisest, aga mina seda ei leidnud/pole viitsinud otsida.

And last but not least – mida kuradit toimub selle otsinguvärgiga?! Tegu on Google’i tootega ja ma EELDAN, ma TAHAN, et otsing oleks by default Google, mitte mingi kuradi search live blabla, mida ma sajaga vihkan (sest ta on umbes nagu neti, või, mis veel hullem, www.ee). Ilmselt saab seda kusagilt seadistada, aga miks ma pean selle jaoks eraldi aega kulutama, kui loogiline oleks, et otsing olekski Google?

No ja sellest rääkimata, et see on eesti keeles ilma minult luba küsimata. Kuidas ta julges?!

Tsiteerides üht extended family liiget: “Nüüd peab Tasku mind ikka kõvasti üllatama, kui on sundinud pool tundi parkimismajas ummikutes veetma.”

Nüüd peab Chrome mind ikka tõsiselt suutma üllatada, et ma teda jätkuvalt kasutada tahaks, kui on sundinud terve arve ümber trükkima ja nii edasi.

7 thoughts on “chrome – not quite what i’d expect

  1. Nirti

    “And last but not least – mida kuradit toimub selle otsinguvärgiga?!”

    Tähendab, ma usun, et selle probleemi lahendaks see, kui koduleheküljeks by default panna Google, siis sa ei pea mingite kahtlaste otsingutega vaeva nägema, lihtsalt avad uue tabi & klikid kodulehekülje märki ja otsid. Ma küll ise olen seda Kroomi ainult vilksamisi näinud, tundus suhteliselt kole olevat, kasutan Tulirebast edasi.

  2. daki Post author

    Einoh, mul koduleheks by default ongi google, aga 1) kroomil ei olegi päris kodulehekülge kui sellist ja 2) otsingud toimuvad uut tabi avades kohe seal adre-ribal. Mis oleks mugav(am), kui see oleks kuradi google otsing.

    Aga ma jah vist kah FFi juurde tagasi.

  3. daki Post author

    Jap esilehel on viimati külastatud aknad ja paremas ääres on lemmikute list. Ilmselt saab seda ka muuta, kuigi kindel ei ole.

  4. TanelR

    Niu niu… 😀
    Mutrivõtme ikoon tööriistaribal – Valikud – Põhiteave – Vaikimisi otsing – Google.
    Samas ka kodulehekülg… saab sättida.
    Minu arust on igati vahva, et Chrome on vaikimisi Eesti keelne. Inglise keel igal pool tüütabki ära. Aga on võimalik ka Inglise keele peale asi ümber muuta – Valikud – Pisimuudatused – Muuda fondi ja keele seadeid – keeled ja altpoolt Google Chrome’i keel muuta kasvõi hiina keele vastu.

    Kui otsing oli alguses Live oma siis äkki sa importisid installi käigus Internet Explorerist need otsingusätted sisse? Siis on ju oma viga kui kõike mida kirjutatakse mõttega läbi ei loe 😉 Enamasti on install ikka ju Next, Next, Ok, Next ja kui paljud loevad mõttega läbi mida tahetakse?

    Ja viimaseks… ei maksa unustada, et see on antud brauserist esimene avalik kuid siiski beta staadiumis versioon. Ega firefoxi esimene versioon polnud ka vigadevaba 😉

  5. aabram

    noh.
    esimesel käivitamisel gc küsib, et “ae, kodanik, kas tahad, ma teen google vaikimisi otsingumootoriks?”. sellele tuleks vastata nõustuvalt.

    riideri postidega on sama jama mul nt firefoxiga. aga. postitused lähevad loetuks ka nende peal klõpsates, kerimine pole obligatoorne.

    anon-lehitsemise oled sa nüüdseks vist üles leidnud. aga puhverdamise probleem on gc-l tõesti, ta ikka ei taha aru saada, et lehel võib olla midagi muutunud.

  6. daki Post author

    Eh, ma seda otsimootori asja ei näinud jah. Muid Taneli mainitud asju nägin. Ja nagu ma ütlesin ka, ei viitsinud ma väga otsida neid seadetevärke. Ja muide, riideri asjade peal klõpsimine kah ei aidanud. A see võib olla ka aeglase arvuti viga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.