külmkapilaps

hoomamatu 14 kommentaari

Istume Katsi, Naabrinaise, Naabrimehe ja LMiga perekond Naabrite köögis. Naabrinaine näitab parasjagu, kui cool laps tal on.

Naabrinaine: “LM, kas sa käisid kirikus?”
LM: “Jaa! Kilikus!”
Daki: “Kas sa nägid jõuluvana ka?”
LM: “Jõuluvana!”
Daki: “Aga Ivo Linnat? Kas sa Ivo Linnat ka nägid?”
LM: (vaatab suurte silmadega otsa, otsekui öeldes ise oled Ivo Linna)
Naabrinaine: “Aga kes see on?”
LM: “Daki!”
Naabrinaine: “Aga kes tema on?”
LM: (arusaamatu)
Naabrinaine: “See on Kats. Aga kes tema on?”
LM: “Issi!”
Naabrinaine: “Aga kas sa tead, kes tema on? Kes Daki on?”
LM: (segaduses)
Naabrinaine: “See on Mila ema. Mila ema. Mii-iila ema.”
LM: (vaikib)
Naabrinaine: “Kas sa mäletad, kes Mila on? Ta on su külmkapisõbranna!”
LM: (etteheitev vaikus)
Naabrinaine: “Ma arvan, et LM tahaks praegu lihtsalt öelda, et ema või asi, ei vii last külmkapist ära!”
LM: (nõustuv vaikus)
Naabrinaine: “Oh! Aga LMil on uus lemmikväljend! Stenbocki maja. Ütle: Stenbocki maja.”
LM: (etteheitev vaikus)
Naabrinaine: “Jajah, ta saab aru küll, et ma juba ütlesin Stenbocki maja, mis tal enam öelda…”

//

Külmkapilaps on nimelt meie selleaastane jõulukaart, mis on uhkelt perekond Naabrite juures külmkapile kinnitatud. Lasin teha Fotopostkaardis ja absoluutselt ei tunne piinlikkust, et ma olengi nüüd see ema. Ma ju ÜTLESIN, et ma hakkan olema see ema!

Homme sõidame jõuluks koju. Ja täna sadas lund. Asjalood võiksid olla halvemad.

Lugu.

What she said.

14 thoughts on “külmkapilaps

  1. Eva-Liisa

    Mitte midagi ei saa aru 😀 Peaasi, et ise aru saate oma jutuajamistest.

    Mul polnud kaarti mujale panna, kui ka külmkapi külge. Ainult et magnet on nii suur, et katab veerandi kaardist kinni.

  2. Maiden

    😀 Heh, mina tegin kah ühe aasta NEID kaarte, no kui ta napilt aastane oli. Praegu enam ei hooli… ja ennast tutimütsiga kah kaartile ei pane. Kuigi never say never 😀 PS: Ilus külmkapikaart on!

    1. daki Post author

      Maiden, jaa, ma võibolla ka võõrdun sellest. Samas – see on üks ainuke paberkandjal pilt lapsest paljudele sugulastele, eriti vanematele. Nii et seni kuni on neid, tuleb ka mingil kujul neid kaarte. Vist.

  3. daki Post author

    Eva-Liisa, ma lugesin postituse mitu korda läbi ja ma ikka ei saa aru, miks sa aru ei saa… Või mis siin arusaamatut on?

  4. Naabrinaine

    Hehe,
    need päkapikukskostümeeritudimikupildistajademad on olnud juba aastaid mu lemmikkujundiks. Sa oled osa mu lemmikkujundist! Muah!

    Ps: Ei ole mul siin vinguda midagi, ma olen lihtsalt kade. Ma enda omi ei pildista enam üldse, rääkimata siis kostüümidest või väljatrükist. Õnneks vanavanemad ja Naabrimehe telefon aegajalt pildistavad. Muidu tuleks lastekaitse ilmselt.

    PPS: Ma ei saa ka aru. Juba ammu ja mitte midagi. Thats fine!

  5. maili

    issand, kui lahe lehekülg! miks ma sellest VAREM ei teadnud? saatsin just kõik kaardid Eesti Posti kodulehekülje kaudu teele ja seal saab valida vaid etteantud kujunduste vahel. aga postkaart fotost ja paberil ja saata läbi neti! nii lahe!

    ma saadan nüüd kõikidele sõpradele-sugulastele sünnipäevakaardid sealt! võib-olla saadan isegi niisama, vanavanematele näiteks, andmaks märku oma tegemistest ja et olen ikka elus ja terve ja roosa ja rõõmus! appi, ma olen põnevil!

    ja Epu pesunööri idee on ka vägev! vaatan just toas sellise pilguga ringi, et kuhu isegi ühe riputada saaks!?

  6. Eva-Liisa

    Ma ei saa aru, kas teie vestlus oli naljakas või te lihtsalt narrite (sõbralikult) lapse kallal. Või pidi see seletama midagi selle pildi kohta? Ilmselt on see mingi siseringi värk ja teised ei peagi kõike mõistma 🙂

    Kui see lohutab, sisi mul oli täna üks väike poiss külas ja näitasin talle sinu jõulukaarti. Kui kaardi külmkapi külge tagasi panin, siis väike poiss läks kööki ja muudkui näitas näpuga ja korrutas “Tita!” 🙂 Ju talle meeldis.

  7. daki

    Eva-Liisa, paistab, et me oleme täiesti out of sync sinuga viimasel ajal… Ma kohe tunnen end väga halvasti, kui ma pean asju, nalju üle seletama. Jah, ma ei oska sel puhul tõesti üle selgitada, kui et 2aastasele maailma õpetamine käibki küsimuste-korduste vormis ja see, et see kohati suurele naljakas on, ei ole kindlasti mitte lapse narrimine.

    Naabrinaine, ma TEAN! Ma katsun stereotüüpide lippu kõrgel ja uhkelt lehvimas hoida. Sest MIKS üldse keegi lapsi teeb, kui ta neid kostüümidesse ei riieta? Ah, ma küsin? Milleks siis neid loomakostüüme tehakse?

    Maili, ma kusjuures ammu tahtsin reklaamida seda, aga ma tahtsin koos kaardiga reklaamida ja noh, ei olnud veel aeg. Samas just mõtlesin, et kellelegi äkki just hea teada, et siuke lehekülg on, siis panin nii vara kui sain:)

  8. Eva-Liisa

    LM on kaheaastane? Seda ma ei teadnud ja see seab selle stseeni juba teise valgusesse. Teie olite seal kohal ja teate, mismoodi asi käis. Mina lugesin seda mitu korda ja ikka sain erineva ettekujutuse.

    Küllap on selle out of sync põhjuseks see, et sina oled lapsevanem ja mina mitte. Sa oled muutnud ja sul on teine maailm kui varem. Mina jätkuvalt mõtlen sinust kui vanast Dakist, mitte kui ema-Dakist. Sina oled spetsialiseerunud lapsevanemaks olemisele, mina mitte, nii et ma ei mõistagi neid uusi mõtteradu. Püüan küll, aga ikka kukub teistpidi välja 🙁

    Loodetavasti satume millalgi jälle ühele lainele 🙂

    1. daki Post author

      Evu, ma ikka olen peaaegu alati pannud ta vanuse sulgudesse, aga arvasin, et praeguseks on kõigile selge ja enam ei pannud.

  9. maili

    ma ei tea, kas keegi siia kommentaariritta veel tagasi satub, aga tahtsin lisada, et…

    olen fotopostkaardindusega algust teinud! ja! leidsin ühest poest ettetehtud postkaardinööri komplekti koos nööri, pesulõksude ja kinnitustega, nüüd on see vaja vaid koju toimetada (olen ka juba otsustanud, et riputan tolle “pesunööri” kööki) ja asi vask.

    ja veel – ma ka ei ole lapsevanem, aga ma sain küll sellest jutuajamisest aru! oleks ise selle ilmselt täpselt samamoodi kirja pannud…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.