Uus kassahitt “Hädaorg” – kinodes jaanuaris 2011

hoomamatu 7 kommentaari

Ma vist ei tohiks üldse enam vinguda. Mitte iialgi. Sest niipea, kui ma suu lahti teen ja kurdan, et kõik on pahasti, siis läheb kohe veel halvemini.

Kõigepealt olen üritanud end (hilinenult) kurssi viia igasuguste seadustega, mis puudutavad sünnitushüvitist ja emapalka. Selgus, et jään vist sünnitushüvitisest ilma, sest selleks peab olema kolmekuuline tööleping, aga mul ju ainult kahekuuline, sest ma tulin ju ajutiselt asendajaks ja oli ju teada, et ma lähen veebruaris dekreeti. Seda väikest pisiasja polnud muidugi Haigekassa vastaval lehel kirjas (3kuulise juttu), leidsin vihje sellele guugeldades, kui otsisin tegelikult hoopis midagi muud – et mis õigused on mul sissetulekutele sünnitus- ja vanemapuhkuse ajal. (Hiljem: tuli välja, et see 3kuulise jutt käis võlaõigusliku lepingu kohta ja minuga on kõik korras, jee!) Vastust muidugi ei leidnud, ka Riigiteataja, mida ma muidu ikka armastan, oli selle koha pealt õige napisõnaline. (Nii et kui keegi oskab mulle lühidalt ära seletada, mis sissetulekud – kui üldse – võivad olla, siis kommentaarid on avatud!)

Mõte sellest, et 35 000 krooni jääb lihtsalt saamata ühe kuupäevalise ebasobivuse pärast ajab mind nutma.

Aga ma ei nutnud. Oigasin ainult ja sain vihaseks. Ja siis läksin arvutiga restardile ja kööga! Ei võta enam pilti ette, teatab et on error 0x000000e ja et ime muna. Soovitab veel sisestada Windowsi plaat, et recovery teha. No ma sisestaks hea meelega kasvõi mitu plaati, KUI MUL OLEKS CD-LUGEJA!

Parandusest öeldi, et põhimõtteliselt on kaks varianti, kas on kõvaketas pekkis või OS. Ühel juhul jään kõigest ilma, teisel juhul pean kõvasti maksma (aga porno jääb alles!). Ja kaks nädalat kuni kuu aega on siis jälle arvutivaba elu, sest järgmine nädal on ju viimane töönädal.

Siis ma ka veel ei nutnud. Läksin pahuralt voodisse, kui olin guugeldanud shit out of error 0x000000e ja jõudnud järeldusele, et selle probleemi lahendamine käib kaugelt üle minu blondi pea (kuigi ma olen kindel, et eelmise errori parandamine on üldse põhjus, miks mul see error praegu ette lõi ja see on nõme, välised kõvakettad on nõmedad!).

Nutsin siis, kui õde helistas ja küsis, et kuidas läheb ja ainus, mis ma suutsin öelda, oli “Sitasti!”. Kõõksusin ja kurtsin, et kõik on nõme ja paha ja maailm on minu vastu ja keegi niikuinii ei tule jälle mu sünnipäevale ja miks ma kellelegi tähtis ei ole ja ma ei jaksa enam voodistki tõusta, sest nii valus on ja miks keegi must aru ei saa, et mul on valus ja paha ja raske ja miks kõik mult nõuavad, et mul poleks valus ja paha ja raske ja ja ja

Totaalne emo, ühesõnaga.

Nüüd ma ravin oma emo suure tööga ja Haigekassasse pahaste kirjade kirjutamisega (teades, et sellest muidugi abi ei ole), ja kavatsen niipea, kui nädalavahetus tuleb, küpsetada sada kooki ja minna teki alla peitu. Päh.

7 thoughts on “Uus kassahitt “Hädaorg” – kinodes jaanuaris 2011

  1. kairit2000

    ossa p…., tõsiselt. Emapalga kõrvalt tohib teenida mingi a la miinimumpalga jagu igal kuul juurde, nii et ei kärbitaks vanemahüvitist. Tiina teab kindlasti täpselt seda, küsi temalt. Meil on suure tõenäosusega 9. veebr. raamatuesitlus Tallinnas, siis sul juba esimene kodunädal vist, peaks sulle külla tulema?! (Sünnipäev ongi sul ju umbes sealkandis, 11. äkki?)

    1. daki Post author

      Tulge muidugi külla! Sünnar ongi 11, nii et 9 peaks kenasti sobima:) Uurisin just järele, et see 3kuulise jutt käis võlaõigusliku lepingu kohta, nii et paanika oli asjatu ja minuga on kõik korras, nüüd tahaks rõõmust teha hundirattaid!

      Tikker, pai accepted:)

  2. tikker

    ma midagi asjalikku seekord öelda ei oska (ise enne elleni sündi ju eestis ei töötanud, seega dekreedirahasid ei pidanudki saama ja sellesse puutuvast seadusandlusest midagi ei tea, VH algas mõlema lapse puhul alates lapse sünnist), aga kinnitan ainult: see kõik, millest kirjutasid, on kokku ILGELT nõme, nii et sul on igati lubatud viriseda, vinguda ja nutta. täpselt nii palju, kui hing ihaldab.

    ma teen siis lihtsalt ühe suure pai 🙂

  3. niux

    tere, trügin nüüd täitsa võõra blogilugejana teemasse, aga tahtsin öelda, et kiirpilgul ravikindlustuse seadust lugedes (mille alusel sünnitushüvitist makstakse) sealt mingit 3-kuulise lepingu nõuet küll ei suutnud leida? ehk polnud guugeldamise tulemus päris adekvaatne?
    loogiliselt võttes peaks sünnitushüvitise alused olema samad, mis haigushüvitisel (ajutise töövõimetuse hüvitis) ehk kehtiv töösuhe. ei ole ju nii, et kolmel esimesel töötamise kuul haigushüvitist ei maksta???

    loodan, et lahendus on siiski positiivne!

  4. pirtsu

    mhmh.. dekreedirahadele tekib õigus ka siis, kui nt 1-päevaks tööle vormistada. AINSAKS tingimuseks on see, et peab olema hetkel kehtiv tööleping. muud miskit. no sa pead sellistel paanikahetkedel ikka mulle helistama. MA TEAN seda asja 🙂 .
    VH ajal ei tohi sinu tulu ületada miinimumpalka (et siis 4350 kr/bruto). kui saad tulu üle selle, siis võetakse VH vähemaks, et siis Haige Kassa saadab sulle tagasimaksmise käskkirja. kusjuures siin on nipp selles, et sa ei tohi VH ajal saada tõesti mingit miinimumpalka ületavat tulu. probleeme tuleb ka nt VH ajal laekuvate preemiate ja puhkuserahadega jms (mis on tegelt välja teenitud enne VH saamist, eksole.. aga vaadatakse piinlikult selle laekumise aega, mitte et mille eest see on). seega ei tohi no tõesti mingit miinimumi ületavat tulu olla. Haige Kassa on kuri selles osas ja vigasid ei andestata. kui kahtled, siis küsi neilt igal juhul üle.
    ja Daki, pane see endale kõrva taha, et kui saad mingi paanika ataki (või tahad niisama rääkida), siis helista või kirjuta mulle. kui ma ise ei tea, siis tean, kuskohast uurida 🙂 . ole tupsu 🙂

  5. pirtsu

    ma sattusin nii hoogu, aga tegelt ma tahtsin öelda, et kõikide VH asjadega ei tegele haigekassa :D. osad kuuluvad Sotsiaalministeeriumi pädevusse ka. minu vabandused terminite segamises.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.