tenerife, vol dos

hoomamatu 5 kommentaari

Sisalikud krobistavad kuivetunud rohus ja jooksevad mu eest lipsti! ja lipsti! läbi. The Bunker asub fantastilise koha peal: vaade on kaugele ookeanile, mägedele ja sadamale. Natuke on palav, meie kohalik kass Mitshu lootsutab viludas.

Mul on oma toakene, lihtne, aga nunnu. Vett on täpselt niipalju, kui me kaevu juurest tassida viitsime. Elektrit – niipalju, kui on päike patareid täitnud.

Joudsin randa, higi tilkumas. Liiv on nii paganama kuum, et ei kannata varbaid vastu panna. Plätad on nende päevade jooksul siin ülikiirelt lagunenud, ma loodan, et nad päris katki ei lähe. Aga rand on superilus: selline, nagu ma lootsin juba Egiptuses näha, aga ei näinud. Marco ütleb selle kohta el paradisio, ja ma noustun temaga.

Vesi on nii kibesoolane, et silmist jooksevad pisarad. Ja esimest korda elus juhtus minuga see, et higi jooksis silma. Ui, küll oli kibe!

Marco on huvitav kuju. Ebamäärases vanuses, mustade poolpikkade juustega ja päikesepruuni nahaga. Üliintensiivne, ekspressiivne, emotsionaalne. Hipi, nagu ta ise ütleb. Natuke meenutab välimuselt K boyfriendi. Ta ei räägi väga inglist, ega mina väga spaaniat, aga meil on lobus ja me saame hakkama. Ma juba olen kohtunud paljude Marco sopradega, Manolod ja Giorgid on koik juba peas üheks massiks segunenud.

Aga praeguseks… Koik. Kehv on telefoniga trükkida, olgu ta qwertyga voi mitte. Istun rannabaaris sooja tuule käes, joon olut ja tunnen end hästi. Vagabundina.

This is Africa! Ja homme, oo, homme! Nagu ma vaikselt lootsin, saabki mu unelm toeks: vaadata, kuidas Hispaania tuleb maailmameistriks, ja seda linnaväljakul koos sadade hispaanlastega.

5 thoughts on “tenerife, vol dos

  1. Lulu

    Heh. Tuttav meeldida…

    Huvitav, kas Sa oled Tenerife põhja- või lõunakaldal? – Küsin sellepärast, et ise olin seal lõunapoolsel küljel, kus oli muidugi tore, ainult et kogu aeg oli kuiv, loodus oli vähepakkuv ning ainus rohelus oli vaid tuttidena kasvavad laigud mägede nõlvadel või siis kunstliku niisutusega elav taimestik kuurortite ja hotellide ümbruses.

    Seevastu Tenerife põhjapoolne külg oli lopsakas rohelus, troopiline dzhungel – ning, paraku, ka kogu aeg vihmane. Mõnus muidugi. Aga sinna sai vaid korraks vaatama mindud.

    Muidugi võiks vaielda, kas Kanaari saared on Aafrika või Euroopa. Sest see kõik on ju Hispaania osa, ehk Euroopa. Euro maksab jne. Samal ajal on Maroko Aafrika mandril lähim koht, kuhu minna.

    Muideks, Tenerifel on Hispaania kõrgeim mäetipp. Kõlagu see nii imelikult või veidralt kui tahes.

  2. daki Post author

    ehhee, no eks me täna näe, kes voidab;)

    Ma olen san andresis, ehk siis idatipus? Pole veel saanud ringi käia väga, loodus on toesti kuivetunud, kuigi palme on siin-seal ikka aga ma kuulsin, et ka eestis on toeline suvi, nii et jah::)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.