Toiduklubi: imeline ploomisupp

Määratlemata Leave a reply

Lugesin vanu ajakirju. Vist 2006. aasta Eesti Naise oktoobrinumbris katsetas Karl Martin Sinijärv erinevate taimetoitudega ja üht retsepti jäin teistest kauemaks piidlema. Vaatasin ja imestasin: tomati- ja ploomimahla põhi! Üritasin ette kujutada, kuidas see maitsta võiks, aga absoluutselt ei osanud.

Siis saingi aru, et tuleb järele proovida ja – see on raudselt mu selle suve lemmiksupp! Praegu on just õige aeg seda valmistada, kõik koostisosad on saadaval ja VÄRSKED! Mine turule ja lao kott head-paremat täis, põika läbi Selverist ja osta kitsejuustu (ma ei tea, kas mujal on, pole näinud) ja meki, kui suurepärane ja kerge suvesupp see on!

Tomati-ploomisupp

ploomisupp-004Vaja läheb: liiter ploomimahla, liiter tomatimahla, paar sellerivart, paarsada grammi herneid, porru valge osa, soovi korral üks pisike punane sibul, serveerimiseks kitsejuustu

Valmistamine: lase ploomi- ja tomatimahl potis keema. Kui supp mulksub, maitsesta sidrunipipra ja näiteks aroomi- või küüslaugusoolaga. Lisa juurde seller, herned, porru, sibul – kõik kenasti hakitud (välja arvatud siis muidugi herned, need on ikka kenasti puhastatud). Lase mõni minut keeda, aga mitte väga kaua – juurikad võiksid kõik mõnusalt krõmpsud olla!

Serveeri mõne lusikatäie kitsejuustuga – kui oled pipraga üle pingutanud, nagu mina, siis teeb see supi mahedamaks ja lisab ka soolakust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.