pesemisest

Määratlemata 5 kommentaari

Tegin siin folgijärgset blogitiiru ja kuigi ma olen jälle nii positiivseid emotsioone folgist täis (folgist pikemalt homme!), siis mõtlesin ikkagi riskida ja väikse postituse kirjutada (iseasi, kas kommentaare julgen lugeda pärast, heh).

Nimelt äratas mõtteid Nirti postitus pesemisest. No minge lugege ise, mis tema kirjutab. Eks igaüks ole omamoodi, igal omad kiiksud. Aga see teema haakus natuke sellega, et paar nädalat tagasi, kui Saaremaal olin ja Twitteris ütlesin, et avastasin ootamatult, et pole viis päeva pead pesnud, siis kohe üks twitteritar küsis kohkunult, et misasja, maal siis dušši pole vä.

Ja mis sa seal Twitteris ikka selgitad 140 tähemärgiga, eks ole.

Aga alustan kaugemalt. Nimelt märkasin siin kevadel, et juuksed on väga kehvakeseks jäänud. Lähevad kähku mustaks ja igati väsinud. Mõtlesin siis, mis ma mõtlesin, ja mõtlesin välja, et ju on keemiast väsinud. No ikka mõne kuu tagat või kord poole aasta jooksul saab vahepeal värvitud ju. Ja eks see maskitamine ja palsamitamine ja šampoonitamine ju ikkagi ka mingil määral kurnab juust, ikkagi keemia ju.

Siis meenus, kuidas vanaema pesi meil pead munaga, kui lapsed olime. Ja üks twitteritar rääkis veel, et hapukooremask olla hää. Cosmos just kirjutas ka looduslikest meigiprotseduuridest. Pluss veel vihmaveega on hää pesta, aga seda siin linnas pole kuskilt võtta (ja linna oma vist ei sobiks ka nii hästi). Eks ma nüüd järgemööda proovin siin nii üht kui teist ja natuke ikka on paremaks läinud.

Aga milleni ma nüüd siis jõuda tahtsin: et minu jaoks on normaalne pesta pead korra nädalas. Jah, nüüd kui märkasin, et juuksed on väsinud, siis oli tõesti nii, et pese vaat et üle päeva – ja minu jaoks oli see ikka hullumeelselt tihe. Nüüd ma siis ei teagi, peaks äkki asjatundjate käest küsima, aga kas ma sellest olen siis nüüd räpane või? Kui ma EI PEA juukseid pesema, nad ei lähe mul nii ruttu mustaks ju, mis ma siis pesen neid, topin keemiat jälle pähe ja.

Selles mõttes, et ennast pesed ikka ju. Duši all iga päev ei käi, aga mis seal kraanikausi kohalgi siis pesta ole, ikka käed-jalad-nägu-kael ja muud “kriitilised” kehaosad saab ju puhtaks. Duši all käiksin ma ilmselt isegi rohkem, aga mulle EI MEELDI. Lihtsalt ei meeldi. Mul hakkab seal igav niisama seista. Külm on. Vesi pole iialgi paras, vee all on liiga kuum. Tasakaal kaob ära, kui silmad kinni panna. Mulle meeldib vannis, aga samas ma tean, et osad inimesed peavad seda kah ebahügieeniliseks ja nimetavad oma sopas leotamiseks. Mina seda nii ei näe ja ei näe ka vajadust sel teemal vaielda.

Noh, muidugi, mis on vältimatu, et pärast trenni alati ikka duši alla. Või siis nüüd suvel pärast jooksmist ujuma.

Ja muidugi ikka pesed käed pärast vetsuskäiku ära ja pärast nõudepesu ka. Või enne söögitegemist ja pärast õuest tuppa tulemist.

Naljakas siis jah, inimesed on ikka nii erinevad. Ja rohkem tarka mul polegi praegu öelda, sest Pratchett ootab ja elu on näidanud, et ega see netis istumine ikka tervele mõistusele hästi ei mõju.

A muidu, elu on hea. Võiks öelda, et sitaks hea. Ma veendun aina rohkem, et elu väljaspool blogimaailma mitte ainult ei ole võimalik, vaid on ka hädavajalik. Päris inimesed päris silmavaate ja häälte ja mõtetega. Iga päev on üks suur Positivuse Festival mul siin. Armastus on suur, tööotsi jagub, perekond on tupsu ja vanad sõbrad tulevad ellu tagasi… ELU ON HEA.

5 thoughts on “pesemisest

  1. Klari

    loomulikult ei pea juukseid pesema, kui nad mustaks ei lähe. mina pesen kaks korda nädalas ja mulle ka tundub, et arulagedalt tihti, aga mul lähevad nad lihtsalt selle ajaga liiga rasvaseks. ma tahaks olla üks neist inimestest, kes saavad täiesti ilma juuksepesuta hakkama.

    ja mulle ka dushi all käia ei meeldi. mulle ÜLDSE ei meeldi, kui ma üleni märjaks saan, selles suhtes on vann veel jubedam (mul õnneks vanni pole ka). ja selsamal põhjusel ei käi ma ka iialgi ujumas. märg! rõve! väk! XD

  2. Nirti

    Noh, kui sul on juuksed, mis lähevad aeglaselt rasvaseks, siis veab.

    Mina pean igal õhtul pead pesema, sest vastasel juhul näen välja nagu prükkar.

  3. m

    kui sa nüüd kõik nii paned siis õigus jah, ja omal ajal said kõik inimesed läbi kord nädalas saunas käimisega, aga.. aga ikkagi jääb kuidagi nõme maik, et misasja, ei käi iga päev dushi all? kuidagi meeldiv on naisterahvaste juures omadus alati lõhnata värske pesu ja natuke näokreemi ja natuke shampooni ja natuke lõhna järgi. mul küll seda enam järgmisel päeval pole, isegi kui muidu otseselt nagu must ka pole.. juuksed eriti.. aga see on muidugi kõik ainult enesetunde küsimus!

  4. tfr

    Kusjuures, ma olen targast internetist ja muudest populaarteaduslikest väljaannetest lugenud, et organism on selles osas adapteeruv – kui Sa pesed igal õhtul pead, siis leiab organism, et hea on sealtkaudu rasva jms üleliigset eemaldada, ja juuksed hakkavadki päevaga mustaks minema. Pesed korra-kaks nädalas, lähevad ka aeglasemalt mustaks.

    1. daki Post author

      Tfr, jah, mulle on ka selline asi meelde jäänud. Et mida rohkem pesed ja kurnad, seda rohkem hakkab organism ise tegutsema selle nimel. Aga ma pean siinkohal ära ütlema, et pärast The Body Shopi šampooni-palsami ostmist ja kasutamist võin isegi vaid kord nädalas pesta ja juuksed ei lähe isegi mitte rasvaseks. Mustaks küll, aga mitte niimoodi rasvaseks, nagu vahepeal. Ehk siis: ikka kasutada kvaliteetsemat kraami.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.