ja kõik mattus vaikusse/+crazy eyes

Määratlemata Leave a reply

Meie korter pole pikka aega nii valge ja pime olnud ühekorraga. Valge, sest, noh, lumi, eksole. Pime, sest, noh, lumi eksole tuiskas aknad täiesti läbipaistmatuks.

Kõik jõudsid ilusasti koju, isegi Egiptimaalt tulijad on nüüd kenasti tekkide all kodus. Mina veel vedelesin, kuulasin, kuidas Inimene kõrval hingab ja mõtlesin, et miks ma koguaeg ei suuda nii väikeste asjade üle õnnelik olla – suruda end kellegi sooja keha vastu, vaadata, kuidas aknal küünal põleb ja väljas lumi tuiskab…

Pussakas, muide, ronis täiesti mulle kurgu alla, ju sai kah külmetada rõdul sumbates. Ta tavaliselt nii memmekas ei ole.

Ja nüüd ma lähen ja püüan veel haarata sellel tundel sabaotsast kinni, et hea on. Mis siis, et pole tööd, kuhu homme minna, tühja neist miinustest pangaarvel – süüa ju on kapis, kaste on ka, kuhu pakkida, kõik armsad on elusad ja terved ja akna taga on jõulutuled.

Mõtlesin, et vaatan, millal eelmisel aastal pärislumi maha tuli. Selgub (Täiesti Adekvaatne Allikas ehk minu blog), et 29. novembril hoopis 13. novembril olla ma juba lumme mattunud hoovi vaadanud. Kuid aasta tagasi samal ajal kirjutasin ma hoopis hullu silmadest ehk the case of crazy eyes. Ja kuna see oli hirmus naljakas (mulle praegu lugeda), siis kopin selle oma arhiividest siia ka.

Enjoy!

Barney blogi lugedes (kerida 22. oktoobri juurde, kus on hot/crazy scale) tuli meelde, et me arutasime Birxiga ükspäev teemal crazy eyes.

Nimelt on sellele ilmingule pööranud tähelepanu mitmed sarjad, mida me nii religioosse pühendumusega vaatame. Kusjuures, huvitav point asja juures – et tüdrukul on crazy eyes ehk hullu silmad, ei märka temast hetkel vaimustuses olev kutt pea kunagi, vaid nimetab neid kas ilmekateks, sügavateks, kauniteks, isikupärasteks, [insert adjective here].

See, et inimesel on crazy eyes, selgub alles siis, kui vaimustusudu on kadunud ja tsikk on käitunud eriti hullul viisil. See teebki silmadest hullu silmad – nende omanik on hull ja võib suvalisel hetkel ära pöörata.

Me suutsime Birxiga oma tutvusringkonnas kokku lugeda vist umbes kahed crazy eyes omanikud, aga neid võib olla veel, kui hästi järele mõelda. Ühel juhul on tegemist väga raske juhuga, kus crazy eyes on nii ilmselge, et sellest peaks igaüks aru saama. Aga, nagu öeldud, ei saada. Ikka see «ilmeka» ja «sügava» jutt.

Selgusetu on, kas hullud silmad tulevad sisemisest häiritusest, või on kõigepealt hullusilmad ja siis hakatakse hullult käituma.

Kusjuures, ära peab märkima, et hullusi ja ulakusi teevad vahepeal kõik. Tõelised crazy eyes omanikud aga teevad seda pidevalt. Nende jaoks on ebastabiilsus normiks.

Lugusid crazy eyes neiudest (on ka noormehi hullude silmadega, kuid millegipärast esineb neid vähem) peaksid aga rääkima kohtingurindel müttavad noormehed, kes paratamatult crazy eyes tüdrukutega kokku satuvad. Pahaaimamatult…

1. Telefonihull. Hullude silmadega tüdruku üks alaliike on telefonimaniakk. Ta hakkab sind pärast kohtingut pommitama kümnete kõnede ja smsidega, kus kannab ette, mida parasjagu teeb, mida tunneb, mida mõtleb ja mida seljas kannab. Kui sa tema vasikavaimustusega teie «suhtest» kaasa ei lähe, muutuvad kõned aina maniakaalsemaks ja hilisöisemaks. Lõpuks oled sa sunnitud paanikas damseliga istuma telefoni otsas 80 kilomeetrit järjest ja veel istuma maja eeski autos, sest kõik on veel pooleli ja kriis lahendamata.

Ebaselge, mis kriis saab üldse tulla pärast kahte kohtingut…

2. E-kirjahull. Sarnaneb telefonihullule, kuid tema erialaks on e-kirjad. Ta hakkab sind pommitama kõigepealt viite ja seitsmetega reidis. Seejärel kirjutab ta sulle sada skräppi orkuti külalisteraamatusse. Kõiki tema tekste vürtsitavad ohtrad emotikonid, suured ja väikesed tähed segamini, rohked küsi- ja hüüumärgid. Kui sa ta millegagi välja vihastad, siis alustab ta sinu vastu virtuaalset kampaaniat, kaasates sellesse kõik oma sõbrannad. Su külalisteraamat täitub vihaste skräppidega, su pildid saavad hindeks ühe ja tagatipuks blokib ta sind ära. Ja enam ei saa sa ühtki meeleolukat ahelkirja igal tööpäevahommikul…

3. Purjus hull. Purjus hull hakkab keset meeleolukat kohtingut lahinal nutma. Või siis võib teda kohata ööklubide-baaride naistetualetis, kus ta istub nurgas ja lohutamatult halab, ripsmetušš mööda nägu voolamas, sest keegi ütles halvasti ta soengu kohta. Purjus hull alustab üldjuhul õhtut rõõmsalt ja flirdib, naerab, räägib anekdoote. Seetõttu on tema murdumine kõigile hämminguks. Aga see juhtub iga jumala kord…

4. Kirvemaniakk. Kirvemaniakk on crazy eyes omanikest kõige ohtlikum. Tal on kaks alaliiki – passiivne ja aktiivne. Passiivne kirvemaniakk alustab suga lihtsalt igal võimalusel tüli, süüdistab sind kõigis maailma hädades ja tagatipuks nimetab sind needuseks naissoole. Kusjuures otsib ta ise su seltskonda, võtab su akna alati ise MSNis lahti, helistab sulle ise pealtnäha igapäevase asja pärast (näiteks küsib tööalast nõu ja viib jutu sujuvalt selleni, et noh, sa oled needuseks tervele naissoole).

Aktiivne kirvemaniakk kriibib võtmega su auto, istub öö otsa su maja ees, et su peale varahommikul karjuda, kui sa pahaaimamatult asutad end tööle minema. Kõige karmimal juhul taob ta su autoesiklaasi segamini, trükib sinu näopildi ja kirjaga «Värdjas!» flaierid ning levitab neid mööda linna.

5. Vaikne jälitaja. Vaikne jälitaja satub justkui «juhuslikult» kõikjale, kus sa oled. Juhuslikult on ta samal südaöisel filmiseansil, juhuslikult samas toidupoes, kus sinagi, juhuslikult samas baaris, juhuslikult sama hambaarsti vastuvõtul… Sind kohates käitub ta meeldivalt, kuid klammerduvalt: teda siiralt huvitab, mida sa ostukorvi oled pannud, mida sa filmist arvasid, märkamatult asetab ta end sinu seltskonda veiniklaasi taha… Järsku on ta kõikjal, vaatab sulle oma malbete ja ilmekate silmadega otsa ja küsib, kas sa oma emale ikka helistasid tagasi, sa ju üleeile lubasid talle seda…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.