inspiring tales

Määratlemata Leave a reply

Vahepeal on nii, et ma leian kellegi vaimustavalt põneva ja ma tahan temast teada kõike, kõike, mida vähegi on võimalik temast teada. Hiljaaegu saadeti mulle link Emily Gouldi artiklile NY Timesis, see oli vist esimene kord, kui ma lugesin läbi kümneleheküljelise artikli. Nüüd olen ma ette võtnud tema enda blogi, lisaks tema vahepeal salajase blogi nimega Heartbreak Soup, mida ma nüüd loen algusest peale nagu head raamatut.

Emily Gould(Lühidalt neile, kes ei viitsi ehk tema kümneleheküljelist artiklit läbi lugeda: tegu oli blogijaga, kellest sai kõmublogija – või kuidas iganes Gawkeri editore nimetada – kes hakkas pidama salablogi oma lahkuminekust ja uuest suhtest ning kuidas siis tema armuke kohutavalt solvus suhte purunedes, et temast oli salablogis kirjutatud ning avaldas sellest New York Postis pika artikli. Emily kirjutab blogimisest, selle mõjust oma elule, tähelepanu-sõltuvusest ja paljust muust, mis on ka meie väikse Eesti blogijatele kindlasti tuttavad teemad.)

Lisaks olen lugenud veel tema toredaid kolumne Jezebelis, näiteks tema katsest vaadata 36 tunni jooksul järest ära kõik “Seks ja linna” osad.

Kogu selle aja jooksul olen jõudnud järeldusele, et ma armastan blogimist, ma armastan, et on olemas nii häid blogijaid, kelle kirjatükke lugedes võid end neisse kaotada.

Ning tema kogemus annab julgust, et iseendaks jäädes (õigemini, ennast vahepeal kaotades, siis katki minnes ja end uuesti leides ja üles ehitades) võib siiski kõik hästi minna. Jah, ma suhestusin tema kogemusega kõvasti.

Ja mulle väga meeldis, mida ta ütles blogimise kohta: The will to blog is a complicated thing, somewhere between inspiration and compulsion. It can feel almost like a biological impulse. You see something, or an idea occurs to you, and you have to share it with the Internet as soon as possible. What I didn’t realize was that those ideas and that urgency — and the sense of self-importance that made me think anyone would be interested in hearing what went on in my head — could just disappear.

Ja lisaks sellele näeb Emily väga kick-ass cool välja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.