aasta 2005 küsimustes

hoomamatu 6 kommentaari

See postitus ilmus 2005. aasta detsembris, tõstsin selle praegu, 2011 viimasel päeval, ümber ja originaalkommentaare siin pole.

Linnud kogunesid kõik hoovi peale. See oli häiriv.

Kusagil toimus maavärin. Kusagil maalihe. Kusagilt varastati pingviinipoeg, kelle eest on nüüdseks välja pakutud leiutasu. Kas sul on pingviin?

Kuula. See on minu lemmikjõululugu.

Kusagil on Estonia pst ja kusagil on veel ostmata soojad talvesaapad.

Kusagil on veel magamata hea ja külluslik ja tervist tagasi toov uni.

Kelle käes? Kus?

Kas sina tahad hakada superkangelaseks? Batmaniga bokserid. Kusagil. Punased.

Pingetaluvusmeeter. Kus?

Milline oli sinu möödunud aasta? Mitut liblikat sina nägid? Mitu korda «geronimo!» karjudes kolmemeetrisest hüppetornist vette hüppasid? Mitu korda esimesi sireliõisi nuusutasid? Mitu lumeinglit tegid? Mitu aastat vanemaks jäid? Mitu kooli lõpetasid või mitmest välja jäid? Mitu korda armusid ja mitu korda korvi said?

Mitu korda häbitult kurb või rõvedalt rõõmus olid? Mitu sõpra kaotasid ja mitu juurde leidsid? Mitu korda üksi kinos käisid ja salaja heldimuspisara poetasid? Mitu korda ütlesid, et sa armastad teda? Mitu korda tundsid, et nüüd saab minna ainult ülesmäge? Mitu korda vedelesid katusel või murul ja otsisid pilvedest kujundeid? Mitu liivalossi ehitasid? Mitut kajakat bygaak-hüüdega hirmutasid? Mitu kajakat sind bygaak-hüüdega hirmutas? Mitme lutsukiviga mitu viset tegid?

Mitu korda istusid sillal ja vaatasid päikeseloojangut ja mõtlesid, et oled Huck Finn? Mitu korda vahtisid hommikul ärgates tund aega tühja pilguga lage? Mitu korda panid tühjaksjoodud veinipudelisse küünla? Mitu korda oli nii hea, et unustasid hingata? Mitu korda istusid pimedas koridoritrepil? Mitu korda suitsetamist maha jätsid? Mitu korda nina kirtsutasid? Mitu korda tundsid, et asjad, mis on sulle olulised, pole seda mitte kellelegi teisele? Mitu korda selle fakti unustasid ja mitu korda seda sulle valusalt meelde tuletati? Mitu korda oma kodulinna ära eksisid? Mitu korda vaatasid, kuidas hommikupäike ei ole veel tõusnud? Mitu korda ütlesid zavoodis sõna «glamuur»?

Mitu korda ütlesid endale hommikul, et enam zavoodi ei lähe?

Mitu korda kirjutasid üles kätele sõnu, mida sa hommikul enam välja lugeda ei suutnud? Mitu korda oma toal kardinaid vahetasid? Mitu korda kolisid? Mitu korda üksi tänavanurgale seisma jäid? Mitu korda kellelgi vaksalis vastas käisid? Mitu korda tundsid, et su elu on läbi ja mitu korda tundsid, et su elu alles algab? Mitu korda kasutasid sõna «postmodernism» täiesti vales tähenduses ja ei tundnud selle pärast piinlikust, sest sa arvasid, et sa kasutasid seda õiges tähenduses? Mitu korda käisid uisutamas? Mitu korda tsiteerisid alles sellel aastal nähtud filmi? Mitu korda väitsid, et dinosauruseid, suuri ahve ja gravitatsiooni pole olemas?

Mitu korda ütlesid naeratades tere? Mitu korda küsisid kelleltki, mitu korda ta midagi teinud on? Mitu korda proovisid selga liiga kallist pluusi? Mitu korda viskasid sente purskkaevu ja soovisid huulte liikudes sosinal midagi ainult endale? Mitu korda ootasid kedagi raekoja platsil, kes jättis tulemata? Mitu korda istusid keset sõiduteed öösel kell neli? Mitu korda kiikusid? Mitu korda pidid politseinikega rääkima? Mitu korda naeratasid endamisi üksi tänaval kõndides? Mitu korda häbenemata kõva häälega laulsid? Mitu korda pistsid varbad külma ojavette? Mitu korda läksid ära ja mitu korda tulid tagasi?

Mitu korda tundsid, et elad?

Kas kõike saab mõõta kordade arvus? Tee endale parem pai.

6 thoughts on “aasta 2005 küsimustes

  1. Pingback: aasta 2013 küsimustes | dakiblogi

  2. Pingback: aasta 2015 küsimustes

  3. Pingback: aasta 2016 küsimustes | dakiblogi

  4. Pingback: aasta 2018 küsimustes | dakiblogi

  5. Pingback: aasta küsimustes 2021 | dakiblogi

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.